volder@thepraxis.dk

Psykoterapi i København: Certificeret psykoterapeut MPF

Psykoterapi i København

Mange går til en psykoterapeut med et ønske om at blive noget andet. Men paradokset er, at forandring først sker, når du bliver den, du er

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

INDHOLD

PSYKOTERAPI KØBENHAVN K

Jeg hedder Cirkeline og bor i København K. Jeg er uddannet både psykoterapeut, parterapeut og sexolog, på anerkendte og godkendte (af Dansk Psykoterapeutforening) uddannelsessteder i Danmark. Jeg holder mig hele tiden fagligt opdateret og går jævnligt i supervision.

Desuden er jeg godkendt af Dansk Psykoterapeutforening (MPF), hvilket er et kvalitetsstempel for både faglighed, uddannelse og erfaring.

The Praxis – København K
Livet er sjældent helt problemfrit, og ofte kommer vi i situationer, hvor vi føler os sårbare og oplever en afmagt eller en utilstrækkelighed. Det kan være svært at finde tilliden til sig selv, meningen med det hele og lige så svært at finde vejen til det, der giver mening.

I psykoterapien vil jeg støtte dig på din rejse, hvor du øger opmærksomheden på dig selv og de valg, du træffer i livet. For uden den opmærksomhed kan du ikke skabe de forandringer du længes efter. Psykoterapi handler i grove træk om at øge opmærksomheden på sig selv.

Der kan være uendeligt mange grunde til at du måske netop nu, søger efter psykoterapi København. Måske du har kærestesorger, er jaloux, føler dig ensom, eller at dit liv er sat på automatpilot, og føler at du ikke længere har kontrollen.

Måske du føler, at du er ved siden af dig selv, har svært ved at mærke dig selv / dine grænser, eller at du har svært ved at fastholde eller skabe nye relationer? Du føler dig fastlåst og ufri eller det hele virker meningsløst.

PSYKOTERAPI ER IKKE ET QUICK-FIX

Du er hverken gået i stykker eller skal fikses. Livet er en lang forandringsproces og nogle gange rammes vi af sorg og kriser. Ligeledes er der vilkår i livet vi ikke kan komme uden om, men kan lære at balancere i. Når vi kan rumme smerten/tør risikere, får vi automatisk flere valgmuligheder i livet.

I psykoterapien er der ikke nødvendigvis et mål om at blive glad og lykkelig, men at blive autentisk – den vi er nu-og-her.

Vi forholder os til det, der er. Ikke det der burde være. Også selvom det kan være smertefuldt. Er du fx i sorg og krise, er der ingen der kan tage det væk fra dig. Men når du giver dig selv lov til at være der hvor du er, sker der paradoksalt nok forandringer.

Psykoterapi er et forløb. Forløbet kan strække sig fra uger til måneder. Nogle går til en psykoterapeut på ugentlig basis, andre hver 4. uge. Det varierer helt efter din situation, og hvor i forløbet du er.

Jeg oplever ofte, at mine klienter mærker en effekt allerede efter første session – at det hele føles lidt lettere. En session psykoterapi varer 60 min. Og koster 1.100,- og foregår i klinikken i København K.

Når du har øget din egen opmærksomhed på, hvad det er, der sker i dig i givne situationer, hvad du har brug for, og hvordan du handler på det, og når du kan opleve, træffe valg og handle på en måde, der er mere hensigtsmæssig, i forhold til hvordan du vil leve dit liv, har du opnået tilstrækkelig selvstøtte til, at du ikke længere behøver psykoterapi.

Det kan være helt konkrete og aktuelle problemer, du tumler med, eller det kan være helt overordnede problemstillinger, du oplever igen og igen.

HVORDAN FOREGÅR PSYKOTERAPI?

I terapien er der ingen fordomme, ingen løftede pegefingre, og der er ikke noget, der er for mærkeligt eller pinligt. Jeg har som psykoterapeut hørt det meste før, og jeg har selv levet et mere eller mindre velfungerende liv, både med gode, irrationelle og åndsvage beslutninger.

Jeg arbejder med det der er her og nu. Det ligger lige for og det, der fylder mest i dig, i dit liv. Jeg giver dig respektfuld og ærlig feedback på det jer oplever, ser og hører, vel vidende at jeg ikke har sandheden om dig, og det kun er dig der er ekspert i, hvad der sker på indersiden af dig.

Vi undersøger sammen dine udfordringer, hvordan du oplever dig selv og hvordan du er i verden. Vi øger din forståelse for dig selv, så du får klarhed, nemmere adgang til at mærke dig selv og dine grænser, hvordan du kan tage personligt ansvar og derved opleve større frihed, til at være dig. Lige præcis som den du er.

DET PSYKOTERAPEUTISKE ARBEJDE

Jeg arbejder sjældent i fortiden – kun hvis den er relevant her og nu. Vi har naturligvis alle noget med os i baggagen, som kan være hjælpsomt at have forståelse for. Men mit fokus er på, hvad der sker i dig og dit liv lige nu, og hvordan du kan skabe de forandringer du ønsker, eller acceptere det du ikke kan forandre, snarere end at lede efter forklaringer i fortiden.

I psykoterapien vil vi ofte eksperimentere med konkrete situationer. Du får mulighed for at træne og øve dig, og derved nemmere ved at sætte handling på dine udfordringer.

Det er ikke altid tilstrækkeligt kun at tale med en psykoterapeut uden at sætte handling på. Det skal ofte mærkes og opleves, så du går herfra med erfaring på egen krop, snarere end blot med tanker om, hvordan det kunne eller burde være.

I mit terapiforløb har jeg lært at være mere opmærksom på, hvad jeg har lyst til, mere end hvad andre har lyst til, at jeg skal gøre. Jeg har oplevet, at det faktisk er muligt at prioritere mig selv, frem for at please andre hele tiden – uden dårlig samvittighed.

Som din psykoterapeut støtter jeg dig på rejsen, uanset hvilken udfordring du står over for i livet. Det handler om dig og det, der her og nu giver mening for dig i dit liv. Der er intet, der er for kedeligt, banalt eller pinligt, for her er ingen fordomme eller løftede pegefingre.

Jo mere ærlig en dialog, vi kan have, des nærmere kommer vi essensen. Derfor vil jeg – nænsomt – opfordre dig til at tage chancer undervejs, og vise lidt af dig selv.

Jeg har praksis i København K, og tilbyder også aftentider.

PRISER PSYKOTERAPI KØBENHAVN K

Prisen på en session varierer meget. Dels afhænger det af hvor i landet du søger. Typisk er priserne i København og andre storbyer, lidt højere end uden for storbyerne.

Ligeledes afspejler priserne ofte den pågældendes uddannelse og erfaring. Nogle psykoterapeuter holder sig fagligt opdateret med både efter- og videreuddannelser, samt supervision, mens andre er knap så aktive.

Priser på psykoterapi København svinger fra 700,- til 1.200,-.

Er du i tvivl om jeg er den rette for dig, kan du booke en gratis online forsamtale, med mulighed for at stille supplerende spørgsmål.

Psykoterapi i København

KLIENT ANBEFALINGER

TERAPIEN BLIVER TILPASSET DIG

Al evidens peger på at det er relationen der kan være helende i psykoterapi, så teorien vil aldrig blive styrende. Selve terapien vil foregå som en dialog og et autentisk møde med nærvær, hvor hele dig kan komme til stede, som den du er.

Det ingen quick fixes, og der er ingen andre end dig, der kan gå vejen. Men jeg kan som din psykoterapeut gå den med dig og vise dig andre muligheder og øge opmærksomheden på dine ressourcer og de valg, du træffer undervejs. Det er en berigende rejse at møde sig selv, og jeg har endnu ikke mødt nogen, der ville være det foruden.

HVEM KAN HAVE GAVN AF PSYKOTERAPI?

Jeg har endnu ikke oplevet nogen, der ikke ville kunne få gavn af psykoterapi – om det så gælder et mindre problem, der skal ses i et nyt perspektiv, eller om det er angst eller eksistentielle kriser, der udhuler al livsglæde.

At gå hos en psykoterapeut kræver naturligvis vilje og evne til selvrefleksion, for i kigger vi indad. Helt grundlæggende kan psykoterapi hjælpe dig, når du er fastlåst i en situation, som du ikke kan komme ud af, eksempelvis:

Psykoterapi København

Livet er ikke fri for konflikter og problemer, og det er godt, for det er bl.a. dem, der udvikler os og giver os erfaring til at kunne se nye muligheder.

Men er vi fastlåste, kan vi ikke komme videre, og problemerne hober sig op. Og her kan det især være en god idé at begynde et forløb hos en psykoterapeut og få kigget på, hvad det er, der sker i dig, og hvordan dit liv giver mening.

Klinikken ligger i hjertet af København K og tæt på offentlig transport.
Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K

HVAD KAN JEG SOM PSYKOTERAPEUT GØRE FOR DIG?

Hvordan vælger man den rigtige psykoterapeut? Det bedste, du kan gøre, er at læse lidt på de forskellige terapeuters hjemmesider og danne dig dit eget indtryk. Du kan også sikre dig, at de er uddannet på et godkendt uddannelsessted og at de er godkendt og medlem af Dansk Psykoterapeutforening.

Det afgørende i vellykket psykoterapi er dog kemien mellem dig og psykoterapeuten. Kemien skal være til stede, så du både føler dig mødt, set og hørt for den, du er.

Hver klient har sin egen unikke situation, og jeg kan derfor ikke beskrive et generelt forløb. Der findes ingen generelle forløb, og jeg har ikke et facit for, hvad der er den rigtige måde at leve på.

Du skal finde din mening, og det kan jeg som din psykoterapeut støtte dig i.

I psykoterapien arbejder vi helt specifikt på det, der fylder i dig, og det, du ønsker for dit liv eller den givne situation.

Er du nysgerrig på at begynde et forløb og vil høre mere, er du velkommen til at booke en gratis online forsamtale nedenfor. Selve terapien foregår i klinikken i København K.

HVAD KAN EN PSYKOTERAPEUT HJÆLPE MED?

Du er altid velkommen til at ringe på 50 86 52 08 eller skrive til mig her, hvis du har spørgsmål til hvordan jeg arbejder, eller hvis du er klar til at booke en tid til psykoterapi. Klinikken ligger i København K.

Er du i tvivl om jeg er den rette for dig, kan du også booke en gratis online forsamtale, med mulighed for at stille supplerende spørgsmål.

BAGGRUND OG UDDANNELSE

Jeg er født og opvokset i København, og er uddannet og certificeret familie- og psykoterapeut MPF fra Kempler Instituttets godkendte 4-årige uddannelse, med speciale i parterapi, og har desuden en valideret efteruddannelse som sexolog og parterapeut.

Jeg er medlem og godkendt af DACS (Danish Association for Clinical Sexology) samt Dansk Psykoterapeutforening og kan derfor bruge titlen MPF, hvilket er et kvalitetsstempel om både uddannelse og erfaring.

BETALING OG DET PRAKTISKE

Individuel psykoterapi (60 min.) koster 1.100,- Parterapi (60 min.) koster 1.600,- Betaling foregår ved Mobile Pay eller kontant ved sessionens afslutning. Kommer du for sent, slutter vi stadig til aftalt tid, da jeg ofte har en ny klient der venter.

ETIK OG TAVSHEDSPLIGT

Som psykoterapeut følger jeg naturligvis de etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening (du kan læse reglerne her).

Jeg har tavshedspligt og opbevarer ikke personfølsomme oplysninger tilgængeligt for andre. Tavshedspligt for parterapeuter gælder dog ikke, i tilfælde af gældende lovgivning, hvor terapeuten har oplysningspligt til sociale myndigheder.

BAGGRUND

Uddannelse

Forelæsninger

Områder

Etik

FAQ OM PSYKOTERAPI

Hvad er en psykoterapeut?
En psykoterapeut er en profession, hvor man tilbyder terapi til sine klienter. Det kan være en god idé at gå efter psykoterapeuter, som har MPF i deres titel, da dette garanterer en højt kvalificeret person. MPF står for Medlem af Dansk Psykoterapeutforening, hvor der stilles en række krav til både uddannelsesbaggrund og erfaring.

En psykoterapeut kan hjælpe med blandt andet angst, stress, depression, selvværd og meget andet.

Hvad er psykoterapi?
Psykoterapi er en terapiform, som er baseret på samtale mellem psykoterapeuten og klienten. Her tilrettelægges forløbet efter den enkelte, da der ikke findes nogen fast løsning, som passer til alle. Som regel vil der i starten være fokus på at identificere udfordringerne, og derefter at forsøge at ændre dem eller afhjælpe dem på anden vis. 

Hvad kan en psykoterapeut gøre?
En psykoterapeut støtter, via samtale, mennesker gennem forskellige følelsesmæssige udfordringer og kriser, som må opstå gennem livet. Det kan også være hjælp til fobier, angst, eller hvis der er knas i parforholdet. Ved brug af psykoterapi kan en psykoterapeut hjælpe dig til klarhed og opmærksomhed på dig selv, så du kan leve et meningsfuldt liv.

Ingen kan forandre dig til noget du ikke er, men du kan blive noget mere af dig selv.

Hvad er forskellen på en psykolog og en psykoterapeut?
Den første store forskel er, at psykolog er en beskyttet titel og psykoterapeut er noget, som alle kan kalde sig – uddannelse eller ej. En psykoterapeut der er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening, kan kalde sig Psykoterapeut MPF og det er en sikkerhed for uddannelse og erfaring. En psykoterapeut må ikke stille kliniske diagnoser modsat en psykolog, og har under sin uddannelse gennemgået egenterapi og været gennem en personlig udvikling. Derudover er psykologer ofte dyrere end psykoterapeuter. 

Hvordan foregår psykoterapi?
Psykoterapi er en ligeværdig dialog mellem dig og en psykoterapeut. En psykoterapeut er ikke bedrevidende eller ekspert på dig, men kan støtte dig i at opdage dig selv, hvordan du er i verden og om de valg du træffer i livet, giver mening for dig.
Psykoterapi kan både være et kortere eller et længerevarende forløb, alt efter hvad problemet er.

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).