volder@thepraxis.dk

BOOK TID

Parterapi i København: Erfaren og certificeret parterapeut

parterapi København

Jeg tilbyder parterapi i København K, og er certificeret både parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Er I fanget i de samme konflikter, misforståelser, føler I jer ensomme i parforholdet eller ramt af utroskab?

Erfaren parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF

INDHOLD

PARTERAPI KØBENHAVN K

Den bedste parterapi København K? hvor skal I begynde og hvem er den bedste parterapeut for jer? I er velkommen til at booke en gratis (online) forsamtale på 15 min. Samtalen foregår online, men selve terapien finder sted i min praksis i København. Har I ikke mulighed for at møde op i min praksis, tilbyder jeg også online parterapi. (Sessions in Danish or English).

Jeg hedder Cirkeline og bor i København K. Jeg er eksamineret og certificeret, både psykoterapeut MPF, parterapeut og sexolog, på anerkendte og godkendte (af Dansk Psykoterapeutforening) uddannelsessteder i Danmark. Jeg har specialiseret mig i parrelationer og praktiserer parterapi fra min praksis i København K.

Er I forhindret i at møde op til en fysisk session, tilbyder jeg også parterapi online.

HVORDAN FINDER I DEN RETTE PARTERAPEUT?

Hvor finder I den bedste parterapi København?

ARBEJDET I PARTERAPIEN

Når I går i parterapi hos mig, er mit arbejde som parterapeut, at skærpe jeres opmærksomhed på jer selv, samt på jeres relation. Jeg bilder mig ikke ind, at jeg er ekspert på jer, men jeg er nysgerrig på hvordan det er at være jer (hver især) i jeres relation. Selve terapien foregår som en dialog, hvor vi bliver skarpere på kernen af problemet, og vi undersøger hvor og hvordan det går galt.

Vi arbejder også med accept af hinanden, som dem I er. Kan I acceptere hinandens forskelligheder? Og kan I skaffe jer selv plads til den forskellighed, eller har I taget afstand til jer selv og hinanden og føler jer fastlåste eller trængt op i en krog?

TERAPIFORLØB TIL PAR

parterapi København

STYRK JERES KOMMUNIKATION I PARFORHOLDET

Går kommunikationen galt i jeres parforhold og taler i forbi hinanden? Måske i føler jer misforstået eller sidder fast i antagelser om hinanden der forhindrer jer i at lytte. I dette forløb får i mulighed for at arbejde på jeres kommunikation og øge jeres opmærksomhed på hvad der går galt, samt arbejde på hvad i kan gøre anderledes.

5 sessioner med fokus på jeres kommunikation: DKK 7.000,-

parterapi København

FÅ MERE NÆRVÆR OG INTIMITET I PARFORHOLDET

Når forelskelsen er overstået og hverdagen begynder, oplever mange par at gnisten forsvinder. De bliver magelige i parforholdet, eller uforløste konflikter kommer i mellem dem, og de gider ikke rigtig gøre sig umage mere. I dette forløb får i mulighed for at arbejde på hvordan I kan skabe mere plads til intimitet og nærvær i jeres hverdag?

5 sessioner med fokus på jeres intimitet og nærvær: DKK 7.000,-
parterapi København

FÅ LØST OP FOR DE FASTLÅSTE KONFLIKTER I PARFORHOLDET

Sidder i fast i den samme konflikt igen og igen, og kan ikke rigtig komme videre? Måske I oplever at I ikke kan trænge igennem hinanden, der er ingen forståelse og I føler jeg misforstået eller får stukket intentioner i skoene, i ikke kan genkende? I dette forløb får i mulighed for at arbejde på jeres konflikter, hvad er det der går galt hvad er kernen af konflikten?

5 sessioner med fokus på jeres konflitker: DKK 7.000,-

PARTERAPI I ET HER-OG-NU PERSPEKTIV

Parterapien foregår ud fra et ‘her og nu’ perspektiv. Hvad opstår der mellem jer lige nu. Ofte er det dog relevant, at vi går tilbage og undersøger evt. forsvarsmekanismer eller strategier, men det er ‘her og nu’ vi arbejder i parterapien. Årsager fra fortiden, bliver ofte blot forklaringer på, hvorfor vi gør som vi gør, men vi kan ikke ændre noget, eller skabe forandringer i relationen, uden opmærksomhed på hvad vi gør og hvordan vi gør det.

HVORDAN FOREGÅR EN SESSION MED PARTERAPI?

Parterapien foregår i min klinik i København K, med mindre I ønsker online parterapi. En god parterapeut skaber klarhed og sætter altid handling på, så det bliver til mere end blot snak og teori. Hvad kan I rent faktisk gøre for at opnå det I ønsker, og hvordan kan I få det til at ske.

Det er vigtigt for mig, at I oplever at I tager noget med jer, som I kan arbejde med, så I også kan mærke effekten derhjemme. At finde den bedste parterapeut, handler også for mange om kemi. I er velkommen til at booke en gratis online samtale, hvis I er nysgerrige på om jeg er den rette for jer.

I parterapien får ærlig og direkte feedback på det jeg oplever, og jeg bryder ind, når jeg i løbet af sessionen ser I gør mere af det, der ikke virker. På den måde kan I opleve og erfare på egen krop, hvad der sker mellem jer i situationen. Det er min fornemmeste opgave at støtte jer, gennem jeres proces.

KLIENT ANBEFALINGER

TEMAER, MØNSTRE OG KONFLIKTER I PARTERAPIEN

En session varer en time og koster 1.600,-. De fleste par har brug for 4-12 sessioner alt efter hvilke konflikter og temaer, de kommer med og hvor villige de er til at arbejde på parforholdet. Hos en god parterapeut, vil mange par umiddelbart efter sessionen opleve forandringer, og mange føler sig allerede lettet efter første møde.

Jeg har klinik i København K, og har aftentider hver mandag og onsdag. Jeg tilbyder også online parterapi.

PARTERAPI EFTER UTROSKAB

Parterapien i København bærer stort præg af utroskab. Jeg har rigtig mange par, der vælger at gå til en parterapeut efter utroskab. At gå i terapi efter utroskab, får hverken sorg eller mistilliden til at forsvinde, men kan perspektivere de svære følelser, tilføje flere nuancer, og støtte jer begge i processen, så I kommer nærmere hinanden og ikke bliver fanget i vrede og mistillid.

Parterapi efter utroskab giver også et rum, hvor I kan få sat ord på det, der kan være svært at snakke om når I er alene. En stor del af parterapien handler om at skabe klarhed over hvad der drev til utroskab, og hvad I kan gøre for at undgå det i fremtiden.

PARTERAPI ELLER SKILSMISSE?

Mange tænker at det er for sent at redde forholdet med parterapi, når der allerede er tanker om skilsmisse. Det er også sandt for nogle par. Kærligheden er simpelthen væk, og der er hverken vilje eller motivation til at arbejde på parforholdet. Men hvis kærligheden er der, og der er vilje fra begge parter til at ofre noget for forholdet, er der også mulighed for at det kan fungere.

Jeg oplever ofte at parterne ikke nødvendigvis vil væk fra hinanden, men ikke kan se anden udvej, da de er så fastlåste i deres konflikter, og ikke kan holde ud at sidde fast mere. Det er ikke nødvendigvis den anden de ikke vil mere, men det er det der sker imellem dem, de ikke kan leve med mere.

I parterapien vil vi undersøge jeres muligheder, hvad der stadig holder jer sammen, og hvad I er villige til at ofre, for at give plads til de kærlige følelser igen. Et succesfuldt parforhold er ikke nødvendigvis hvor mange år I har været sammen, men om den livsglæde I oplever sammen. Jeg hører ofte klienter sige at de ville ønske at de var begyndt på parterapi noget før.

VIRKER PARTERAPI?

Der findes mange undersøgelser der viser, at efter et forløb med parterapi, oplever størstedelen at det har haft en rigtig positiv effekt på deres parforhold, også på lang sigt. Men forudsætningen er naturligvis, at begge parter tager ansvar for at arbejde på relationen. Selv den bedste parterapeut kan ikke gøre nogen forskel, hvis I stædigt holder fast i kampen.

Er I i tvivl om jeg er den rette for jer, kan I booke en gratis online forsamtale, med mulighed for at stille supplerende spørgsmål.

parterapi København

DET JEG OFTE HØRER SOM
PARTERAPEUT:

PARFORHOLDET ER SJÆLDENT FRI FRA KONFLIKTER

Alle par har problemer og konflikter og heldigvis for det, for det er her, vi får mulighed for at udvikle os. Livet er en lang forandringsproces, som vi nogen gange skal lære at finde os tilrette i. Men er konflikterne gentagne og fastlåste, kan det være en god idé, sammen med en parterapeut, at få kigget på, hvad det er der sker mellem jer. Ofte er der mønstre, der skal aflæres i takt med nye mønstre, der skal indlæres.

parterapi København

FREMTIDEN EFTER ET FORLØB MED PARTERAPI

I konfliktfyldte forhold kan det være svært at se muligheder, da vi ofte føler os opgivende, magtesløse, fastlåste eller ligefrem uden håb i situationen. Men med større opmærksomhed på, hvad der sker i jer selv, og hvad det gør ved jeres relation, kan I begynde at se på hinanden med andre øjne, og opdage en øget nysgerrighed på hinanden.

I parterapien arbejder vi også på at gøre det uklare billede mere klart. Hvad er det lige præcis, der sker mellem jer, når det hele går i hårdknude?

DYNAMIKKER OG MØNSTRE

Som parterapeut vil jeg øge jeres opmærksomhed på, hvilke mekanismer der sættes i gang, og hvad kan I gøre anderledes, så I ikke ender som ensomme og sårede krigere, hver gang en konflikt opstår? I vil opdage en lettelse og større bevægelsesfrihed, når ansvaret placeres, hvor det hører hjemme. Og det vil give kærligheden imellem jer, plads til at vokse igen.

I vil måske opdage nye sider, eller noget mere af jer selv, både individuelt og som par. Næsten alle par kan have stor gavn af et forløb, men der er ingen magi, og der findes ikke et quickfix.

AT TAGE ANSVAR FOR EGEN DEL AF RELATIONEN

Skal den have en effekt, kræver det, at I tager ansvar for jeres egen del. Vi peger ikke fingre, men vi forsøger at skabe opmærksomhed på det, der nu engang er.

For den bedste effekt af parterapi kræver det naturligvis at I er motiverede og der er vilje fra begge parter. Vilje til at prøve at gøre noget andet, end det I gør nu. Vilje til at prøve det, der rent faktisk virker. 

Parterapi er hjælp til selvhjælp, så I selv kan løse jeres konflikter og skabe forandringer derhjemme fremover. Efter forløbet hos en parterapeut gælder det om at holde fast i det nye, I har opdaget. For nogle par, er det en støtte at have en ny aftale i kalenderen, som en opfølgning efter tre – seks måneder. Parterapien foregår som udgangspunkt i min klinik i København K.

HVEM KAN HAVE GAVN AF PARTERAPI

parterapi København

Er det tid til at snakke med en parterapeut? Jeg oplever mange par der fortæller, at de ville ønske de var kommet i parterapi noget før. Jo længere tid der går, før der bliver sat ord på, des større afstand skaber det i parforholdet. Så jo før I beslutter jer for at komme i gang – jo nemmere er processen.

Mange har desværre en forestilling om, at parterapi er en falliterklæring eller det sidste dødsstød, inden I går hver til sit. Det er bare langt fra sandheden, idet de fleste par, efter et forløb, oplever de har en stærkere relation, end da de kom. Begge parter i forholdet kan have gavn af at snakke med en parterapeut og opdage både egne og partnerens handlemønstre.

Men det kræver naturligvis vilje fra begge parter og evne til selvrefleksion, for vi kigger indad.

Parterapi er særligt gavnligt når I ikke føler jer betydningsfulde for hinanden mere. Måske jeres relation har forvandlet sig til enten ensomhed, fastlåste konflikter, irritation og frustration over hinanden. De fleste par jeg møder, fortryder at de ikke begyndte noget tidligere.

HVAD KAN I BIDRAGE MED I PARTERAPI?

Som parterapeut vil jeg gøre jer opmærksom på når angriber hinanden på jeres forskellighed. I kan ikke være andet end dem I er, og jeg ser alt for mange par i parterapi, der har brugt flere år, i forsøget på at rette den anden ind. Det bliver en lang kamp, uden nogen vindere. Det er desuden jeres forskellighed I frivilligt har valgt, og muligheden for at udvikle jer selv, sammen.

Mange par bliver truet af forskellighed, da forskellighed minder os om, at vores partner er et selvstændigt individ med egen vilje. Derfor forsøger mange at udligne forskelligheden for at skabe en pseudo-tryghed.

EGET ANSVAR OG ACCEPT AF HINANDEN

Når I accepterer og sætter pris på hinandens forskellighed, vil de fleste par genfinde glæden og nysgerrigheden på hinanden, med fuld accept af, at I er dem, I er, og ikke hvad I hver især ville ønske, den anden var.

I arbejdet kigger vi også på ansvar for egne grænser og behov, samt respekt for jeres partners. Mange placerer ansvaret for egne grænser hos deres partner: “Hvis det ikke var for dig” eller ”Se nu, hvad du har gjort ved mig”.  På den måde skal partneren bære ansvaret for den andens lykke, hvilken er en opgave, der ofte er for tung at bære i længden.

Vi undersøger bl.a. om I frit sige “ja” og “nej” til hinanden, uden det bliver til en konflikt, og om I har plads til at være dem I er, sammen.

ALENE I PARTERAPI

Ønsker du at begynde et forløb med parterapi, med din partner vil ikke med, kan du altid arbejde på din del af relationen, alene i parterapi. Du kan blive klogere på hvad der sker i dig i parforholdet, og hvordan det bliver svært for dig at være i.

KLIENT ANBEFALINGER

HVORDAN FINDER I DEN BEDSTE PARTERAPI KØBENHAVN?

Det er en god investering at bruge noget tid på, at lave noget research på de udvalgte parterapeuter I finder frem til. Hvad er deres baggrund, uddannelse og erfaring. At være parterapeut er ikke et beskyttet fag, så desværre kan alle kalde sig for parterapeut.

En anden væsentlig overvejelse I kan gøre jer, er at reflektere over hvad har I brug for fra terapeuten. Altså hvordan kan vedkommende støtte jer bedst muligt og være den bedste parterapeut for jer.

Når forventningerne er italesat, så er der bedre mulighed for et godt samarbejde.

HVORDAN KAN I VIDE, OM I HAR FUNDET EN GOD PARTERAPEUT I KØBENHAVN?

parterapi København

Der findes mange dygtige parterapeuter i København, men lige den bedste parterapeut for jer, er svær at spå om. Nogle gange skal vi prøve os lidt frem hos forskellige parterapeuter, før vi får en fornemmelse af at være landet ‘det rigtige’ sted.

Den bedste parterapeut i min optik, er her hvor I oplever, at I bliver klarere på hvad I gør og hvordan I gør det. At I finder løsninger I begge kan acceptere, og som giver mening for jer hver især.

PARTERAPEUTEN STØTTER JER I PROCESSEN

En god parterapeut vil ikke bede jer om at blive noget I ikke er, men snarere støtte jer i at accepterer hinanden, som dem I nu engang er. Også selvom det kan virke urimeligt.

Når I skal udvælge jeres terapeut, vil jeg anbefale at I er opmærksomme på vedkommendes uddannelsesniveau og erfaring.

Alle kan desværre kalde sig parterapeut, så den eneste måde I kan sikre jer, at vælge en veluddannet terapeut i København, er ved at undersøge om vedkommende har en psykoterapeutisk baggrund og er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening, eller om vedkommende er autoriseret psykolog. Begge med en parterapeutisk (og meget gerne sexologisk) efteruddannelse.

ONLINE PARTERAPI​

Er I forhindret i at møde op fysisk i klinikken i kbh, er online parterapi en rigtig god løsning. Der er naturligvis ikke noget der kan erstatte det fysiske møde, men det gør bestemt ikke online terapi til en dårlig løsning. Jeg oplever derimod mange, der har rigtig stor glæde af denne mulighed.

Der kan være mange årsager til at I er forhindret i at møde op i klinikken. Det kan bl.a. være ved handicap, invgen børnepasning, eller at I bor uden for landets grænser. Til dem er online parterapi et rigtig godt tilbud, til at få løst op for problemerne.

Ønsker I at booke tid til online parterapi, booker I blot ‘parterapi’ på booking siden, og skriver ‘online parterapi’ i kommentarfeltet.

parterapi København

FORLØB MED PARTERAPI ONLINE

Når I går i online parterapi hos mig, forventer jeg at I betragter det, som hvis I skulle ind i klinikken. Dvs. der er afsat tid til, at I kan arbejde uforstyrret med jeres relation.

PROFESSIONEL PARTERAPI KØBENHAVN K

I er altid velkommen til at ringe på 50 86 52 08 eller skrive til mig her, hvis I har spørgsmål til mit arbejde som parterapeut, eller hvis I er klar til at arbejde med jeres forhold.

Jeg tilbyder psykoterapi, sexologisk rådgivning og Parterapi i København K.

BAGGRUND OG UDDANNELSE

Jeg er født og opvokset i København, og er uddannet og certificeret familie- og psykoterapeut MPF fra Kempler Instituttets godkendte 4-årige uddannelse, med speciale i parterapi, og har desuden en valideret efteruddannelse som sexolog og parterapeut.

Jeg er medlem og godkendt af DACS (Danish Association for Clinical Sexology) samt Dansk Psykoterapeutforening og kan derfor bruge titlen MPF, hvilket er et kvalitetsstempel om både uddannelse og erfaring.

BETALING OG DET PRAKTISKE

Individuel psykoterapi (60 min.) koster 1.100,-
Parterapi (60 min.) koster 1.600,

Betaling foregår ved Mobile Pay eller kontant ved sessionens afslutning. Kommer du for sent, slutter vi stadig til aftalt tid, da jeg ofte har en ny klient der venter.

ETIK OG TAVSHEDSPLIGT

Som parterapeut følger jeg naturligvis de etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening (du kan læse reglerne her).

Jeg har tavshedspligt og opbevarer ikke personfølsomme oplysninger tilgængeligt for andre. Tavshedspligt for parterapeuter gælder dog ikke, i tilfælde af gældende lovgivning, hvor terapeuten har oplysningspligt til sociale myndigheder.

BAGGRUND

Uddannelse

Forelæsninger

Speciale

Etik

FAQ OM PARTERAPI

Hvad er parterapi?
Langt de fleste problemer i forholdet kan løses – hvis I vil. I parterapien handler det ikke om at fordele ansvar og skyld, men om at blive opmærksom på det, der opstår imellem jer. Det er en fælles indsats, hvor I begge skal være klar til at kigge indad. At få et kærligt forhold handler også om at ville det. Et kærligt forhold opstår nemlig kun, når man selv er kærlig.

Hvor mange gange skal man gå i parterapi?
Parterapi er ofte et forløb på fire til otte sessioner. Mange par oplever dog hurtigt effekt af terapien og føler sig allerede lettet efter første møde. Med større bevidsthed om, hvad der sker i situationen, bliver det, der virkede helt uoverskueligt sidste uge, nu noget de aktivt kan tage fat i.

Hvordan finder vi en god parterapeut?
En parterapeut er ikke en beskyttet titel, så alle kan i princippet kalde sig det. Det betyder også, at der er meget stor forskel på kvaliteten af terapeuter, og nogle kan endda gøre mere skade end gavn. Lav noget research på deres hjemmeside og undersøg hvilken uddannelse og erfaring de har. Min anbefaling er, at I vælger en parterapeut med en (godkendt af Dansk Psykoterapeutforening – MPF) 4-årig psykoterapeutisk uddannelse, eller en praktiserende psykolog. Begge med speciale i par-relationer.

Hvad koster parterapi?
Prisen på parterapi afhænger meget af parterapeutens uddannelse, erfaring og hvor I landet parterapeuten har klinik. I storbyerne er prisen som regel lidt højere. En session kan koste alt mellem 1.000,- til 2.200,- og varer som regel 1-1,5 time. Nogle parterapeuter tilbyder et klippekort hvor man kan købe 5 eller 10 gange og derved spare lidt, men det er umuligt at vide på forhånd om I har brug for 2 eller 12 sessioner.

Hvordan foregår parterapi?
Helt overordnet er parterapi en ligeværdig dialog mellem jer og jeres parterapeut. Parterapeuten vil støtte jer, og øge jeres opmærksomhed på jer selv (som partner) og hvad der sker i jeres relation (i mellem jer). Hvad er det der forstyrrer, og hvordan sidder i fast. I parterapien skal parterne kigge indad, og opdage hvordan de selv bidrager til konflikterne, i stedet for at pege fingre af hinanden.

Det er ikke to sessioner med parterapi der er ens, og forløbet varierer meget efter jeres situation og de konflikter I oplever. Det kan være problemer med kommunikationen, konflikter der gentager sig eller utroskab mv.

Hvornår er det tid til at gå i parterapi?
Langt de fleste par har gavn af parterapi. Det er sjældent for tidligt at gå i terapi, men det sker en gang imellem at det er for sent og kærligheden ikke kan reddes.

Det er naturligvis at foretrække at parret selv kan løse problemerne, men det sker ofte at de sidder fast i de samme konflikter og ikke kan komme videre, eller at de langsomt er gledet fra hinanden og pludselig opdager den afstand der er kommet imellem dem, og ikke kan finde tilbage igen og så er det måske tid til at booke et forløb med en parterapeut.

Hvad er en kvalificeret parteraput?
Når I leder efter en parterapeut, kan I med fordel undersøge parterapeutens baggrund, uddannelse og erfaring. At blive parterapeut er desværre ikke en beskyttet titel, og der findes mange tvivlsomme uddannelser, der uddanner parterapeuter på kortere uddannelser uden krav til grunduddannelse. I kan sikre jer at vedkommende har en baggrund som enten psykolog eller psykoterapeut MPF, og begge med en parterapeutisk efteruddannelse.

Kan man redde et parforhold?
Parterapi kan hjælpe jer med at blive opmærksomme på hvad der sker imellem jer, når det bliver konfliktfyldt eller når I sidder fast i det samme mønster. Men de eneste der kan redde jeres forhold er jer, og hvis I er motiverede og åbne for udvikling kan I med sandsynlighed redde jeres forhold. At få et godt forhold sker ikke af sig selv, og I skal derfor være indstillet på at arbejde for det.

Kan parterapi hjælpe?
Parterapi kan I langt de fleste tilfælde hjælpe jer med at få et bedre forhold, men der forudsætter at I selv tager ansvar for at få et godt forhold, at I er motiverede til at arbejde på det, og er villige til at opgive kampen. Mange venter desværre for længe med at gå i terapi, så den ene eller begge parter har mistet modet, men har I begge vilje til at arbejde på jeres parhold, kan parterapi med stor sandsynlighed hjælpe jer.

Hvornår er det for sent til parterapi?
Når der ikke længere er vilje til at arbejde på at få et godt parforhold, er det i de fleste tilfælde for sent. Nogle par har siddet fast i det samme mønster gennem flere år, og såret hinanden så meget, at de slet ikke er åbne for kærlighed imellem dem mere. For dem er det blevet vigtigere at vinde kampen. At få et godt forhold kræver at begge parter er klar til at lægge våbene fra sig og investere i forholdet.

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).