volder@thepraxis.dk

BOOK TID

HVILKEN ROLLE SPILLER DU I DIT PARFORHOLD?

“Du gider fandme heller aldrig dit og dat” og “du skal også bare altid…”

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

Kan du huske da I var nyforelskede, og rummet mellem jer var fyldt af mystik og overraskelser. Du kunne sidde i timevis og bare betragte hende og lytte til hende. Hun var spændende og du var nysgerrig, oprigtigt interesseret i hvad hun sagde, og du ønskede bare at lære hende endnu bedre at kende? Og det samme oplevede hun.

I blev kærester, tiden gik, I flyttede måske sammen, fik fælles økonomi og børn, og pludselig tog hverdagens gøremål overhånd og blev til det centrale mellem jer. Nu føles det måske som om, at I kender hinanden for godt, og at der ikke er noget, der kan overraske mere? Eller at der ikke er mere I kan lære om hinanden? Det er i hvert fald hvad mange tror. Rollerne er tildelt og vi er blevet eksperter på, at forestille os hvad den anden mener, når han/hun siger eller gør det han/hun gør. Og ofte handler det om en magtkamp om at få ret, eller retten til gøre krav på noget bestemt.

NÅR ANTAGELSERNE DRÆBER NYSGERRIGHEDEN

Når vi bliver fordomsfulde, fortolker og tildeler vores partner roller, gør vi os selv blinde for at se, hvad der er der rent faktisk sker, og høre hvad der rent faktisk bliver sagt. Der er en massiv uigennemtrængelig mur mellem jer og ingen af jer hører hvad den anden siger. Og når vi ikke vil høre hvad der reelt bliver sagt, men kun fortolker, kan vi heller ikke regulere vores måde at handle på, eller måde at tale med hinanden på. Vi bliver ved med at dreje af ved den forkerte (og samme) afkørsel, og kommer aldrig i mål med hvad vi ønsker, for hverken os selv, eller for vores forhold.

Vi kaster om os med bebrejdelser der ofte begynder med “du” (et angreb), og er som regel krydret med et “aldrig” eller et “altid”. “Du gider heller aldrig være sammen med mig”, “du lægger jo aldrig mærke til mig alligevel”, “du skal også altid bestemme det hele”, “du er jo alligevel altid ligeglad med mig” osv.

Heldigvis er der stadig masser at nyt at lære om hinanden. Vi udvikler os hver eneste dag (også din partner), spørgsmålet er om I er åbne for at se og høre det?

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).