volder@thepraxis.dk

BOOK TID

AFSTAND I PARFORHOLDET AFSPEJLER OFTE DEN AFSTAND, SOM DU HAR TAGET TIL DIG SELV

Når vi ikke handler og reagerer i overenstemmelse med hvordan vi oplever og identificerer os selv, bliver vi nemt fanget i en fastlåst rolle, der kan virke håbløs at komme ud af.
Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

En af årsagerne til at det kan være svært at komme ud af en fastlåst rolle, er at vi gøre vores parter ansvarlige for vores adfærd. ‘Det var dig der fik mig til at føle’, eller ‘det var dig der fik mig til at gøre’… Når vi gør vores partner ansvarlige, står vi magtesløse og venter på, at vores partner ændrer adfærd, så vi kan komme ud af rollen.

Når vi er trængt op i sådan en krog, bliver det ofte en ond cirkel, hvor vi reagerer med kritik og bebrejdelser, som blot skaber endnu større afstand og endnu mindre lydhørhed hos partneren. Her bliver vi fastlåste i en kamp hvor ingen vil give sig. Der er ingen der vinder og begge føler sig måske ensomme i parforholdet.

TAG ANSVARET TILBAGE

Hvad står der i vejen for at du kan handle og agere, i overensstemmelse med den, som du føler dig? Hvor du tager dig selv alvorligt og kan se dig selv i øjnene.

Nedenfor en række eksempler på refleksioner til et par, hvor den ene oplever, at alle de huslige pligter hviler på vedkommende. Refleksionerne er ikke et forsøg på at finde rimelighed eller retfærdighed. Vi skal bevæge os væk fra idéen om, hvad der burde være, og kigge på det der rent faktisk er. Og ikke mindst hvordan vi selv kan agere/reagere for at komme ud af den smertefulde afmagt.

MIN PARTNER ANERKENDER MIG ALDRIG

Når du handler i overensstemmelse med den, du oplever er dig, og ikke den du er blevet, bliver det dig der tager ansvar for dig selv, og ikke din partners opgave. Og når vi handler mere autentisk, bliver det også nemmere at komme tættere på den anden.

Når vi lærer at passe på os selv, bliver vi dem der er aller bedst til det.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).