volder@thepraxis.dk

BOOK TID

TRIGGERS I PARFORHOLDET

Når de gamle sår og traumer kommer imellem jer og forstyrrer jeres kærlige relation.
Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

Når vi går ind i en kærlighedsrelation, sker det ofte, at alle de gamle traumer og sår aktiveres. I forelskelsen mærker vi det knap så meget, for der er nærmest ingen grænser mellem jer. Men når hverdagen melder sig, begynder de at vise sig, på alverdens tænkelige måder. De gamle barndomsmønstre genspilles, som vi bedst har lært dem, når der er noget vi ikke får. Når vi har en længsel efter noget vi som udgangspunkt ikke tror vi kan bede om, når vi er angste for at blive forladt, afvist eller glemt eller når vi føler os ensomme eller uelsket.

Men når vi sidder fast i de gamle sår eller traumer, befinder vi os ofte i en stresstilstand, hvor kroppen er i ubalance og fastfrosset. Hele systemet kæmper for en tilstand af tryghed, men der er ingen udvikling eller healing. Og trygheden skal nærmest for enhver pris bevares, for ikke at prikke til såret igen.

BLIVER REVET MED AF FØLELSER

Men ofte er de voldsomme følelser og det vi bliver trigget af i parforholdet, ikke et resultat af hvad der sker mellem jer her-og-nu. En fornægtelse eller en frygt for ikke at komme i kontakt med det, der engang gjorde ondt. Kontakten til en følelse der minder om den, der i barndommen var ubærlig og voldsom.

Parternes dans om barndomssåret bliver at lægge afstand til de iboende og smertefulde følelser, der ikke må komme op til overfladen. Det er triggeren. Og det bliver ofte den andens ansvar ikke at vække det til live.

Selvom det er gamle sår der kan vækkes til live, synes de i her-og-nu situationen som virkelige. Det kan rent faktisk opleves som, at vi bliver såret i samme grad på ny. Men den risiko der som barn er forbundet med ikke at føle sig elsket, er imidlertid ikke den samme som voksen. Som voksne har vi et fundament at stå på, og de fleste af os har allerede lært at overleve. Det er væsentligt at kigge på hvad der reelt er på spil imellem jer, her-og-nu.

Når vi tilpasser os den gamle traumerespons, afholder vi os også fra at udvikle os og opdage at verden kan være anderledes, end den engang var. Mange forsøger at holde den anden i sikker afstand, for at undgå at blive såret igen. Det betyder også at de ikke oplever at mærke den dybe kærlighed, nærværet og intimiteten, men er altid på vagt, for at undgå at blive såret igen.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).