Parterapi pris

parterapi-pris

Hvilken pris skal vi betale for at gå i parterapi?

Hvad koster det at gå til en parterapeut? Priserne på parterapi varierer med stort spænd, alt efter hvor i landet parterapeuten har sin praksis, og særligt efter parterapeutens erfaring og uddannelsesniveau.

I storbyerne er priserne som regel højere end i resten af landet. Konkurrencen er højere, og derfor er de udgifter (fx lokaleleje og annoncering) der er forbundet med at have en praksis, tilsvarende højere. Der er også stor forskel på om parterapeuten praktiserer parterapi som hovedbeskæftigelse, eller som bi-job. Der er mange der ikke kan få det til at hænge sammen økonomisk og vælger at have et job ved siden af, og praktiserer parterapi ved siden af. Her vil prisen som regel være lavere, da de ikke i samme grad er afhængige af en indtægt i samme grad, som dem der har det som hovederhverv.

En anden ting der også er afgørende for pris, er tiden på hver session. Nogle har sessioner på en time og andre på to timer. Der er ikke noget rigtigt eller forkert, om sessionen er på en eller to timer. Det er alt efter hvordan den enkelte parterapeut arbejder. Personligt ser jeg det, som langt mere effektivt med en time, på den måde bliver vi relevante, og koncentrerer os om arbejdet. Desuden oplever jeg tit, at begge parter ikke kan rumme mere snak efter en time. Men det er smag og behag.

Hvor mange gange?

Parterapi er et forløb, og det skal I indstille jer på. Der er ikke nogle quick-fixes eller 3 værktøjer I lige kan få med hjem, og så er problemet løst, men det betyder heller ikke at parterapi er et årelangt forløb. Jeg oplever, at de par der er motiverede for at arbejde på deres parforhold – også når de kommer hjem, gennemsnitligt har brug for 6-8 sessioner. Naturligvis alt efter den enkelte situation.

Nogle parterapeuter tilbyder klippekortløsninger, som ofte kan synes som en besparelse, hvis hver session bliver en smule billigere. Men det er desværre umuligt at sige på forhånd, om I har brug for 3 eller 8 sessioner, og derfor ikke sikkert i sidste ende, at det er en besparelse. Det er smart for parterapeuten, for at fastholde klienterne, men ikke altid det mest motiverende grundlag at arbejde ud fra, hverken for klienterne eller terapeuten.

Er det ikke lidt dyr pris for parterapi?

Alt er jo relativt. Det er mange penge, men det er ikke en branche for dig der vil være velhavende. Pris på parterapi er er sammensat af flere faktorer.

De fleste parterapeuter har en selvfinansieret privat uddannelse. Og en veluddannet parterapeut har min. 5,5 års uddannelse (enten som psykolog eller psykoterapeut MPF med parterapi som efteruddannelse). Alt etisk relationsarbejde, kræver en stor mængde af egen-terapi, løbende supervision og faglig opdatering, som er en væsentlig udgift. De fleste parterapeuter er selvstændige, og skal selv finansiere pension, ferie og sygdom. Dertil er der udgifter til lokaleleje, medlemsskaber af brancheforeninger, website, markedsføring mv. Så ja, det er mange penge, men det er ikke noget parterapeuten bliver rig af.

Den bedste investering I jeres parforhold

Der hvor det kan blive en dyr pris for parterapi er hvis I ikke føler I får noget for pengene. Enten pga. terapeutens manglende erfaring, at kemien ikke passer, men særligt hvis I ikke er motiverede for at arbejde for jeres forhold. Hvis I går til en parterapeut for at blive klogere, men går hjem og fortsætter som i plejer. Hvis I er motiverede, vil I også hurtigt opleve forandringer.

Hvad koster et kærligt parforhold, og den livsglæde der følger med? Og hvad koster det at lade vær?

Parterapi pris

Prisen for kan variere fra ca. 1.200 – 2.200 pr. session og afhænger af:

  • Sessionens varighed, en session kan vare fra 1-2 timer (de fleste tilbyder sessioner af 1,5 time)
  • Hvor i landet parterapeutens praksis ligger
  • Parterapeutens erfaring og uddannelse

Nogle parterapeuter giver rabat til studerende og pensionister, men det står dem frit for, og I må forhøre jer, hos den enkelte terapeut om.

Håber I finder den rette parterapeut og oplever at det er det hele værd.