volder@thepraxis.dk

BOOK TID

HVORNÅR ER DET FOR SENT AT GÅ I PARTERAPI?

Det kan synes håbløst, fastlåst og som en umulig opgave at finde tilbage til et kærligt parforhold, men hvis kærligheden stadig er der, er det ikke for sent at gå i parterapi

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

VILJE OG MOTIVATION

Når I ikke har mere vilje og motivation tilbage til at få et godt parforhold, er det for sent med parterapi. Det er det korte svar. Med andre ord, når I ikke mere vil ofre noget for parforholdet, er det for sent. Men det kan være utrolig svært at se hvad der hvad, når man står i et konfliktfyldt parforhold.

Der er så mange følelser på spil i parrelationen, og selv den mest opmærksomme kan have svært ved at skelne mellem, hvilke følelser der hører til hvad. Er det gamle instinkter der er sat ind, gamle forsvarsmekanismer, beskytter vi os selv, eller tør vi tage ansvar for egne følelser og kigge på relationen udefra.

Nogle par kan opleve så stor frustration på hinanden, at de nærmest ikke kan komme i nærheden af hinanden. Men hvad handler den frustration om, inde i dig selv. Hvad er det du savner?

Her kan parterapi øge jeres opmærksomhed på hvad I savner og hvordan I kan nærme jer hinanden, i stedet for at lade frustrationen komme imellem jer.

GÅ I PARTERAPI I GOD TID

Mange par venter desværre på at solen skinner, eller det gode parforhold sker af sig selv. Hvis bare du gjorde noget mere eller mindre, ville det hele blive godt. Og det samme tænker den anden. Det bliver en ny måde at være sammen på, hvor de ofte lever ureflekterede og uglade sammen. Sådan blev det bare.

Jo længere tid et sådant mønster har stået på, jo længere tid tager det at ændre. Som oftest.

Med mindre at parforholdet bliver forstyrret af en krise. Fx hvis den ene af parterne har været utro, eller vil skilles fordi de ikke kan holde ud at være i det mønster mere. Det bliver ofte en brat opvågning, hvor parterne tager skeen i den anden hånd, og arbejder målrettet på parforholdet.

HVORDAN KAN I ARBEJDE I PARTERAPI?

At gå i parterapi i sig selv gør ingen forskel. I skal være motiverede til at vende blikket indad og opdage hvad I selv bidrager med, og være villige til at sætte jer i hinandens sko. Og så skal I gøre noget andet, end det der ikke virker nu.

Det betyder at I også skal arbejde på jeres parforhold. Parterapi er en dialog der kan øge jeres opmærksomhed, men hvis I går hjem og gør det samme, som I gjorde før, er i lige vidt.

Så hvis I er indstillet på at tage arbejdshandskerne på og opgive kampen, er det ikke for sent til parterapi.

Vil I høre mere om hvem jeg er, eller hvordan jeg arbejder, er I velkommen til at booke en gratis forsamtale her.

KLIENT ANBEFALINGER

FAQ FOR SENT TIL PARTERAPI?

Kan parterapi redde forholdet?
Parterapi kan være en stor hjælp og støtte til par, når parforholdet er i krise. Parterapeuten kan ikke fikse parrets problemer alene, men kan støtte dem i at opdage, hvordan de kan arbejde sammen fremover, for at skabe de forandringer de ønsker. Hvis begge parter er motiverede og indstillet på, at arbejde på forholdet og vedkende sig eget personligt ansvar, kan parterapi hjælpe med at parterne nærmer sig hinanden igen.

Kan det være for sent at gå i parterapi?
For at parterapi skal lykkedes, skal begge parter være motiverede og have vilje til at arbejde på forholdet. Nogle par har såret hinanden for meget, siddet fast i en konflikt eller følt sig ensomme for længe, så der ikke er mere motivation tilbage, til at arbejde på forholdet. De har måske mistet troen på forholdet eller tilliden og kærligheden til hinanden, og nogle gange foragter de endda hinanden. I de tilfælde hvor der hverken er vilje eller motivation, er det oftest for sent, at genskabe følelserne for hinanden.

Hjælper parterapi?
Hvis begge parter er indstillet på at arbejde på forholdet, kan parterapi ofte få parterne tættere på hinanden. Der skal derfor være villighed til at vende blikket indad og opdage hvordan de selv – hver især – er med til at bidrage til konflikterne, samt en accept af hinanden, som dem de nu engang er. Parterapien kan hjælpe parterne med at identificere, hvordan det bliver svært for dem – hver især – i relationen, og hvordan de sammen kan støtte hinanden og skabe de forandringer de ønsker.

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).