volder@thepraxis.dk

BOOK TID

Hvad koster det at gå i parterapi?

Prisen på parterapi varierer meget efter parterapeutens uddannelse, kompetencer og erfaring

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

PRISER PARTERAPI

Parterapi priser ligger typisk mellem kr. 900 – 2.000 pr. session. Den varierende pris afhænger meget af den enkelte parterapeuts baggrund, kompetencer og uddannelse. Typisk er et forløb med en parterapeut på 4-12 sessioner, alt efter den enkelte konflikt, og hvor lang tid den har stået på.

At være parterapeut er desværre ikke et beskyttet fag. Det betyder at der findes uddannelsessteder, der uddanner parterapeuter på 8 weekendmoduler. Uden krav til forudgående mellemmenneskelig uddannelse, eller faglig erfaring.

Andre parterapeuter har en baggrund som psykolog eller psykoterapeut, med en parterapeutisk efteruddannelse, hvilket betyder en uddannelse på min. 5 år.

Dette store udsving i kompetencer, afspejler ofte de varierende priser, samt terapeutens erfaring. En nyuddannet vil typisk tilbyde sessioner til en lavere pris, end en erfaren parterapeut.

PARTERAPI TIL DEN RIGTIGE PRIS

Når I vælger en parterapeut skal I gøre op med jer selv, hvad I har behov for. Den med den laveste pris er ikke nødvendigvis den billigste på sigt. En uerfaren skal ofte bruge flere sessioner med jer, end en erfaren, som hurtigere vil kunne spotte, hvad der sker i jeres dynamik.

Hvis man ikke i forvejen er fagperson, kan det være svært at gennemskue, om pris og uddannelse hænger sammen. I kan med fordel undersøge eller spørge ind til den enkelte terapeuts uddannelse og erfaring. Jeg plejer at anbefale en parterapeut med baggrund som psykoterapeut eller psykolog.

Der er også opstået endnu mere forvirring, da mange på de korte uddannelser også er begyndt at kalde sig for parcoach, kærlighedscoach eller relationsekspert. Det gør det ikke nemmere at finde hoved eller hale i, eller skulle tage stilling til, hvis I står midt i en krise, og bare har brug for hjælp, af den rette.

ER PARTERAPI PRISEN VÆRD?

Hvad det koster at gå i parterapi, er en prioritering. Hvad koster livsglæde og kærlighed? Hvis I ikke trives i hverdagen, vil det være en investering i forsøget på at finde tilbage til de kærlige følelser.

Når det er sagt, skal I naturligvis også gerne, gå fra sessionen med parterapeuten, og opleve at det giver mening.

Jeg oplever mange par, der fortryder at de ikke gik i gang noget før. Mange tænker at de selv kan fikse problemet, eller det løser sig når bare lige…, men de ender ofte så fastlåste i deres konflikt og fjerne for hinanden, at processen blot tager længere tid. Jo tidligere i opløbet I vælger parterapi, des færre sessioner kræver det, og derfor koster det mindre.

Ønsker jer held og lykke med jeres proces og at i finder en parterapeut hvor I får noget for pengene.

Vil I høre mere om hvem jeg er, eller hvordan jeg arbejder, er I velkommen til at booke en gratis forsamtale her.

KLIENT ANBEFALINGER

FAQ HVAD KOSTER PARTERAPI?

Hvad koster parterapi?
Prisen på parterapi svinger fra ca 900 kr. til 2.000 kr. pr. session, alt efter uddannelsesniveau, erfaring og hvor i landet parterapeuten har sin praksis. Nogle parterapeuter tilbyder også en klippekortsordning med 5-10 sessioner, hvor man kan spare lidt pr. session.

Er det dyrt at gå i parterapi
Parterapi er en investering i jeres parforhold og jeres livsglæde, så hvad er dyrt? Det er med sikkerhed dyrere at gå fra hinanden. Typisk vil et forløb med parterapi bestå af 5-10 sessioner alt efter hvad der er på spil imellem jer. Det kan imidlertid være en kostelig affære hvis parterapeuten ikke er kompetent eller I ikke er villige til at arbejde med det I opdager i parterapien, for at skabe de forandringer I ønsker.

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).