volder@thepraxis.dk

BOOK TID

FYSISK INTIMITET HANDLER IKKE ALTID BARE OM AT FÅ ‘LETTET TRYKKET’​

Vi har som mennesker brug for at føle os forbundet til hinanden. Både fysisk og følelsesmæssigt.
Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

Der kan være mange veje til at føle sig forbundet med sin partner, men fysisk intimitet og berøring er et menneskeligt behov, og styrker vores følelse af at være forbundet med en anden. Uden den fysiske berøring vil der i de fleste parforhold blive skabt en distance mellem parterne, der også kan få indflydelse på den følelsesmæssige intimitet.

Jeg møder mange par der oplever en fysisk distance, fordi deres intime liv ikke fungerer mere. Det er blevet automatiseret, flygtigt, akavet eller trivielt og mange forveksler fysisk intimitet med præstation, penetration og en aflevering. Nærværet og intimiteten er væk, og ingen af dem får det, de egentlig har brug for. Ja ja, trykket er lettet, i bedste fald for begge, men ofte kun for den ene, og ingen af dem har virkelig været tilstede imens, eller mærket nærværet eller intimiteten med den anden.

Det kan for mange været forbundet med voldsom frustration og en flad fornemmelse, som ingen af dem egentlig har lyst til at gentage. Men det skal man jo, hvis man er i et ‘rigtigt’ parforhold.

HVORDAN ER I FYSISK SAMMEN?​

Måske er det ikke ønsket, om den fysiske intimitet der er noget galt med. Men måden den bliver oplevet. Alle de usagte forventninger der ofte kan komme mellem parterne. Misforståelser, usagte forventninger til den anden eller urealistiske forventninger til sig selv, presset og præstationen. At det skal foregå på ‘den rigtige’ måde (ofte set på film), og kan være forbundet med en følelse af massivt nederlag, hvis det ikke kan lade sig gøre. Og alt for sjældent med en egentlig tilstedeværelse i kroppen og kontakt til egen lyst, men snarere som en pligt eller et krav.

Den fysiske intimitet er ikke nødvendigvis ensbetydende med penetration og sex, men at føle sig forbundet med den anden. At lade sig berøre og at kunne berøre den anden. At mærke hinanden og kærligheden mellem jer.

BERØRINGSANGST​

Desværre er fysisk intimitet og sex ofte forbundet med voldsomt skam og tabu, så mange par har berøringsangst for bare at tale om emnet. Alt det usagte bliver en faldgrube for misforståelser, følelser af forkerthed, angst for at være ‘kedelig’ i sengen, uerfaren, ikke kunne leve op til de forventninger, de tror den anden har.

Og når den bliver forvekslet med, eller forbundet med et ønske om sex, vælger mange helt at tage afstand til nærværende berøring, for ikke at ende med en frustration eller en skuffelse i sengen igen.

For de par der har taget afstand til fysisk intimitet, kan det ofte være en fordel at gøre det uklare, klart, og får sat ord på alt det usagte. Hvad er fysisk intimitet for jer? Hvad er sex for jer, og hvilke forventninger har i til jer selv og hinanden? Er jeres sexliv forbundet med nydelse? Hvad længes I efter? I hvilken grad har I brug for at mærke hinanden fysisk og hvordan?

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).