volder@thepraxis.dk

BOOK TID

FYSISK BERØRING I PARFORHOLDET

Mange par ender desværre ofte over tid, med at isolere sig fra både den følelsesmæssige og den fysiske intimitet.
Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

I starten af deres forhold kan de ikke få nok af hinanden, men som tiden går, og der begynder at opstå konflikter i forholdet, kommer den fysiske afstand i parforholdet snigende.

Måske har de fået tillagt sig et par vaner, så båndet imellem dem ikke er helt afskåret. De giver måske hinanden et tantekys inden de går på arbejde, eller et overfladisk kram når de kommer hjem. Men det er ofte hverken et kys eller et kram, hvor de virkelig er til stede med hinanden. Hvor de mærker sig selv blive krammet eller mærker den anden de krammer, men snarere bare lige noget der skal gøres, fordi det er blevet en vane.

NÆRVÆRENDE BERØRING​

Den nærværende berøring er hverken overfladisk, automatiseret eller vanemæssig. Den er bevidst og nærværende. Der hvor parterne kan mærke sig selv med den anden. De kan mærke deres egen hånd berøre den anden. De kan mærke huden på den anden. De kan kigge hinanden dybt i øjnene og mærke hvordan de bliver bevæget. De kan mærke forbindelsen imellem dem.

Nogle par tør slet ikke nærme sig hinanden, udover end den stiltiende aftale om de vanemæssige og måske overfladiske berøringer, som det forbifarende kys. De undgår den smertefulde afvisning fra den anden, eller at tage positionen som den skal afvise. Igen.

Der er også mange der oplever at de undgår at nærme sig den anden, for ikke at puste liv i den andens forventninger. Nogle par oplever også at det føles akavet eller påtaget, hvis der er gået for lang tid med afstand imellem dem. De er heller ikke i kontakt med deres eget behov for at blive fysisk berørt.

VI HAR BRUG FOR AT FØLE OS FORBUNDET​

Fysisk berøring og fysisk intimitet handler ikke nødvendigvis om penetrering, men om at mærke hinanden og at mærke sig selv. Vi er mennesker og vi har brug for at forbinde os til andre mennesker og blive berørt.

Uden berøring oplever mange at frustrationen og ensomheden vokser, og de stille visner hen. De fleste kan ikke undværede den over længere tid.

Vores følelser hører ofte til i fortiden og vores tanker i fremtiden. Men at mærke kroppen er her-og-nu tilstedeværelse. En magisk mulighed for at mærke sig selv og komme til stede her-og-nu.

FYSISK BERØRING KAN NEDBRYDE BARRIERER​

Fysisk berøring i parforholdet, kan berolige nervesystemet og nedtone de smertefulde følelser fra fortiden og ængstelige tanker om fremtiden, for en stund. Berøringen forbinder jer, og hjælper jer begge med at komme til stede og sænke barrieren imellem jer. Vi bliver ganske enkelt mere rolige og nærværende i livet.

Desværre sidder mange par i hver deres hjørne og venter på den anden. Den ene vil have følelsesmæssig intimitet før den fysiske kan komme på tale, og den anden vil have fysisk intimitet, før de kan være tilstede følelsesmæssigt. Her kan de vente på hinanden længe, mens afstanden imellem bare vokser.

Den følelsesmæssige og fysiske intimitet virker som de to batterier i fjernbetjeningen. De vender hver sin vej, men sammen virker de.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).