volder@thepraxis.dk

BOOK TID

VERBALE OVERGREB I PARFORHOLDET

Vær opmærksom på hvad du selv bidrager med og hvordan du taler til din partner.

Jeg oplever mange par der kommer til parterapi, fordi de sidder fast i konflikter de ikke kan komme ud af. De oplever at de har prøvet alt, og ingenting hjælper. Begge parter er tydeligt frustreret og luften imellem dem slår gnister.

Jeg er vant til stærk mad, men tonen i mellem dem, er ofte voldsom hård og utrolig sårende. Særligt når de er fanget i konflikten. Både den verbale og den non-verbale. De håner og ydmyger hinanden og det er tydeligt at høre, at det er blevet deres måde at tale sammen på, når de diskuterer. Det er blevet til verbale overgreb, der flyver i luften mellem dem. Men de er ofte blevet så tykhudet sammen, så de hører ikke rigtig hvad der bliver sagt. De har lært at forsvare sig, hvilket også har skabt en tilsvarende afstand imellem dem. Det er blevet en kamp der skal vindes, også hvis de skal opføre sig, på måder de ikke selv er stolte af.

KRITIK, BEBREJDELSER OG ANGREB

Når det regner med kritik, bebrejdelser, angreb, hån, ydmygelser, fordeling af skyld, ansvarsfralæggelse og vurderinger af hinanden, opdager de slet ikke hvad det gør ved dem, i situationen. Hverken som modtager eller afsender. De bliver grebet af konflikten, og eget personligt ansvar og ansvar for relationen, kommer i baggrunden.

Den de elsker er også den de forsvarer sig imod. Tillid og intimitet har virkelig ringe kår, i en sådan dynamik og det synes umuligt for dem, at nærme sig hinanden. De nægter at give sig. Det bliver ofte voldsomt ensomt for begge parter, og de mistrives. Den ene anklager den anden, for situationen, og vice versa. Og så gør de hinanden ansvarlige for at dynamikken går galt.

Når du byder ind med en hård tone i parforholdet, så er du med til at skabe tonen mellem jer. Ligesom når man sparker en hund, så bider den. Så kan du tåle at få det tilbage, som du selv sender ud?

Hvis du ønsker en kærlig tone imellem jer, er det hvad der må bydes ind med. Også selvom kampen skal opgives og det kan virke urimeligt. Og hvem ved, måske den kommer kærligt tilbage igen.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).