The Praxis: Psykoterapi og parterapi i København

Parterapi-psykoterapi

Du kan spørge dig selv, hvad meningen med livet er. I terapien spørger vi i stedet, hvordan du selv kan give livet mening

Mit navn er Cirkeline Volder (pron. hun/hende), og er stifter af The Praxis. Jeg er certificeret og eksamineret par- og psykoterapeut MPF, uddannet på Kempler Instituttets 4-årige uddannelse, og medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Derudover har jeg flere efteruddannelser i både parterapi og sexologi. Jeg er fagligt sulten, holder mig hele tiden ajour og opdateret, og går jævnligt i supervision.

Jeg er født og opvokset i København og bor på Christianshavn. Tidligere har jeg arbejdet i reklamebranchen som Art Director/Creative Director på flere bureauer i København.

Parterapi / Psykoterapi

I terapien skaber jeg rammen, som du/I fylder ud. Tilgangen er fænomenologisk, funderet på den eksistentielle og gestaltterapeutiske teori. Det betyder, at vi taler om, hvad der rører sig i dit/jeres liv her og nu. Vi leder ikke efter forklaringer i fortiden – kun hvis de er relevante for nutiden. Vi går på opdagelse i forsvarsmekanismer og hvad der sker inde i dig: ikke kun dine tanker, men også på et dybere følelsesmæssigt plan. Det er dig, der har svarene, og min opgave er at stille de spørgsmål, der gør, at du øger din opmærksomhed, opdager dig selv og ser nye muligheder.

“Jeg havde aldrig troet, at min kæreste og jeg ville finde sammen igen, efter jeg fandt ud af, at han havde været utro. Jeg havde ingen tillid til ham mere, og han virkede bare kold og fjern. Efter et forløb i parterapi har vi fået langt større forståelse for hinanden, og jeg tænker ikke så meget over utroskaben mere, nu hvor jeg ved, hvad den handler om. Især fordi vi nu kan snakke om det, uden at det bliver et kæmpe skænderi.”

KLIENT

Terapien tilpasses dig på en måde, så det ikke er teorien, der bliver styrende, men snarere et autentisk møde med nærvær. I terapien får du hudløst ærlig feedback på det, jeg oplever, og det, der kommer frem. Dialogen er ligeværdig, fri for fordomme og uden løftede pegefingre – den er ærlig og støttende.

Når du er i terapi hos mig, eksperimenterer vi, så du kan erfare på egen krop, snarere end at tale om, hvordan det kunne være. Terapirummet er netop det sted, hvor du kan øve dig, inden du går ud i det virkelige liv og erfarer på egne ben.

Jeg modtager løbende supervision, og mit arbejde som terapeut bliver evalueret. Jeg har også selv været igennem flere terapiforløb.

Du er altid velkommen til at ringe på 50 86 52 08 eller skrive til mig her, hvis du har spørgsmål, eller hvis du er klar til at booke en tid. Du kan også læse meget mere nedenfor.

Kontakt the praxis

 

The Praxis
Frederiksborggade 3, 2. sal
1360 København K

Tel: 50 86 52 08
Mail: volder@thepraxis.dk

CVR: 24975622

“Praxis (Ancient Greek: πρᾶξις) is the process by which a theory, lesson, or skill is enacted, embodied, or realized. “Praxis” may also refer to the act of engaging, applying, exercising, realizing, or practicing ideas.”
Wikipedia

 

Certificeret / medlem

Terapeutisk Baggrund

Baggrund

Uddannelse:

Uddannet og eksamineret parterapeut og psykoterapeut MPF fra Kempler Instituttets 4-årige uddannelse. Speciale: Parforhold og parterapi (revideret udgave af speciale kan downloades her)

Certificeret EFT parterapeut (Emotionsfokuseret parterapi) ved Jette Simon, arrangeret at Dansk Psykoterapeutforening

Parterapi og sexologi, Gestaltinstituttet

Supervisor, Gestaltinstituttet, Randers

Forelæsninger:

2015: Personlighedspsykologi v/Simo Køppe og Jesper Dammeyer

2015: Skam – medfødt og tillært v/chefpsykolog Lars J.Sørensen

2016: Eksistentiel filosofi, Folkeuniversitetet, København

2016: Kærligheden i eksistentiel belysning, Folkeuniversitetet, København

2022: Parterapi v/Hanne Hostrup

Terapi/metode:

 • Gestaltterapi
 • Eksistentiel / humanistisk psykoterapi
 • Emotionsfokuseret parterapi (EFT)
 • Fænomenologisk

Etik:

Jeg er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening, og kan derfor bruge titlen MPF, hvilket er et kvalitetsstempel og en garanti på, at jeg lever op til en række kriterier både om uddannelse og erfaring

Jeg følger naturligvis de etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening. Du kan læse reglerne her

Godkendt af DACS (Danish Association for Clinical Sexology)

Jeg følger de gældende GDPR-regler og opbevarer ikke personfølsomme oplysninger tilgængeligt for andre

Tavshedspligt

Jeg går i supervision og bliver løbende evalueret af supervisor / Anette Krogh, samt gruppesupervision v / Hanne Hostrup

Parterapi-gavn

10 gode grunde til at gå i terapi / parterapi

 

 • Du vil blive mødt, set og hørt som det menneske, du er – helt uden fordomme.
 • Du vil få støtte og helt ærlig feedback på din rejse til at udvikle dit eget potentiale.
 • Du kan opnå et større kendskab til dig selv, dine handlemønstre og forsvarsmekanismer og derved opnå en accept af dig selv som den, du nu engang er.
 • Du kan lære at tage dig selv alvorligt, øge din opmærksomhed på egne grænser og blive bedre til at sige “ja” og “nej”.
 • Du kan blive skarpere på den måde, du gerne vil leve et meningsfuldt liv på – i kontrast til det idealiserede uopnåelige liv, der forventes (måske af dig selv).
 • Du kan lære at bryde med mønstre og vaner, så du ikke længere oplever, at de samme konflikter/problemer gentages igen og igen.
 • Du kan opnå større frihed ved at få flere handlemuligheder i livet, når du tør risikere noget og får et klarere billede af, hvad der egentlig er på spil.
 • Du kan opdage, at du kan lægge en rolle eller en facade fra dig, som er svær at komme ud af, uden at der sker noget. Blive mere tro mod selv og bedre til stå ved den, du er – på godt og ondt.
 • Du kan få nemmere ved at træffe de beslutninger, der holder dig tilbage og gør, at du ikke kan komme videre i livet.
 • Du kan blive mere skarp på, hvad det er, du har brug for i livet her og nu.
Psykoterapi-gavn

Hvordan arbejder jeg som parterapeut / psykoterapeut?

 

I terapien er der ingen fordomme eller løftede pegefingre, og der er ikke noget, der er for mærkeligt eller pinligt. Jo mere selvafslørende, du tør være, des mere lærer du om dig selv. Du skal være klar til at kigge indad, uanset om du kommer i individuel terapi eller i parterapi. Kvaliteten af terapien afhænger af din egen evne til selvrefleksion, og jeg vil naturligvis støtte dig hele vejen.

I terapien vil du øve dig gennem eksperimenter. Min erfaring er, at der er størst effekt ved at integrere erfaringen på egen krop og ved at mærke, opleve og eksemplificere, snarere end ved blot at tale sammen.

Som din terapeut støtter jeg dig på rejsen, uanset hvilken udfordring du står over for i livet. Det handler om dig og det, der her og nu giver mening for dig i dit liv.

Jeg har som terapeut ikke til opgave at dømme, hvad der er rigtigt eller forkert for dig, men jeg kan hjælpe dig med at finde dine egne svar, uanset om det er jer som par eller dig i individuel terapi.

En vellykket terapi kræver naturligvis, at du selv er villig til at arbejde og erkender, at det er en proces, hvor der ikke findes quick fixes, men kun hårdt og berigende arbejde. Der er ingen andre end dig, der kan gå vejen. Men jeg kan gå den med dig og vise dig andre muligheder og øge opmærksomheden på dine ressourcer og de valg, du træffer undervejs.

Du er altid velkommen til at ringe på 50 86 52 08 eller skrive til mig her, hvis du har spørgsmål, eller hvis du er klar til at booke en tid.

Book tid