volder@thepraxis.dk

BOOK TID

STOP MED AT VADE IND OVER MIN GRÆNSE!

I mange parforhold er det nærmest utænkeligt at være uenige om noget. Og endnu mere utænkeligt at blive enige om at være uenige

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

Kunsten er ikke, at blive enige om alt, tværtimod. Men om at rumme hinanden som dem I nu engang er, og respektere de grænser I hver især har.

Vi går ofte og søger “beviser” på vores kærlighed til hinanden ved at udviske egne (og hinandens) grænser. Jo mere vi vil gøre for den anden, des mere elsker vi. Og vi skal helst – til hver en tid – smide alt hvad vi har i hænderne, og gå hele vejen til helvede og tilbage igen for vores elskede, og for at bevise vores kærlighed. Okay det kan også være mindre, som en tur ud i køkkenet og lave en kop te.

Når vi møder en grænse hos vores partner, føler vi os ofte afvist og går til angreb. Hvis din partner fx hellere vil læse en god bog i aften, frem for at gå i biografen med dig, bliver det ofte gjort til et problem helt ude af proportioner. “Du prioriterer ikke tid med mig” og “du er slet ikke interesseret i mig mere”. Vi føler os afvist og såret, men virkeligheden er, at han/hun bare har lyst til at læse. Hverken mere eller mindre. Din partner vælger ikke dig fra, men sin bog til.

NÅR BEHOVET IKKE MATCHER

Når vi bliver angrebet for ikke at have matchende behov (fx gå i biografen), bliver vi ofte gjort til den “forkerte” og det næste naturlige skridt er, at vi finder os selv i færd med, at forsvare vores egne grænser og behov (som sjældent lykkedes). Det øger hverken oplevelsen af, at blive set, hørt, accepteret, eller at “jeg grundlæggende er i orden, som den jeg er”. Giver du efter, kan du ende med at udviske både egne grænser og behov, for at din partner skal føle sig elsket, og hvad er der så tilbage af dig og det han/hun forelskede sig i?

FORSKELLIGHEDEN ER I SIG SELV IKKE PROBLEMET, MEN HVORDAN I HÅNDTERER DEN

Ja, det er godt at have en personlig grænse, også selvom vi er kærester. Nej, du må ikke vade ind over den. At vi er forskelige, med forskellige behov og grænser, er det der gør mig til mig, og dig til dig. Og det er vel det vi elsker ved hinanden?

At vi kan rumme hinanden og acceptere de forskelligheder vi har, er kunsten i et parforhold. Hvis jeg ønskede mig en klon af mig selv, kunne jeg jo bare gå i biografen alene. At din partner har et andet behov, betyder ikke nødvendigvis at det er en afvisning af dig som person eller mangel på kærlighed. Du må anerkende at han/hun også har følelser og behov der er lige så virkelige og reelle som dine egne. Vi er to individer der har skabt noget til fælles. Men vi er stadig to individer.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).