volder@thepraxis.dk

BOOK TID

SKAB ET MERE REFLEKTERET PARFORHOLD MED PARTERAPI

Parforholdet får ofte lov til at passe sig selv, med tanken om at hvis kærligheden er stor nok, så går det hele nok af sig selv.
Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

Det er desværre sjældent tilfældet og rigtig mange parforhold lider under at parterne ikke aktivt tager stilling til hvordan de vil være i et parforhold. Forholdet bliver ureflekteret og pludselig bliver de fastlåste i deres måde at være sammen på. Parterne kan ofte mærke når de ikke er glade, men får ikke skabt et meningsfuldt forhold de begge trives i. I parterapien undersøger vi hvad der giver mening for jer hver især og hvordan I sammen på en kærlig og respektfuld måde kan få enderne til at mødes.

Begge parter kan have mange idéer, ønsker og krav til deres partner. Hvad vedkommende burde gøre og hvordan vedkommende skulle være, men sjældent lige så mange tanker om hvordan de selv vil indgå i et parforhold. Vi kan være meget opmærksomme på hvad vi mangler, men knap så opmærksomme på hvad vi vil byde ind med i parforholdet.

Desværre ender det ofte med at mange bliver en version af sig selv, som de ikke trives med. De kan være fyldt af frustrationen, irritation og vrede, eller en opgivenhed hvor al energi er forsvundet og ikke mindst en sorg og en følelse af at være ensom i forholdet.

HVORDAN HAR I VALGT AT LEVE JERES LIV SAMMEN?

Når man går i parterapi, vil man ofte blive opmærksom på om den måde I lever sammen på er blevet ureflekteret og om I handler på automatpilot, ud fra gamle mønstre og forsvarsmekanismer. Når vi bliver opmærksomme på hvad der er vi gør, og når der er villighed til at se og opdage hvad der sker i den anden, får vi mulighed for at udvikle os og blive klogere sammen, hvis vi vil. For det kræver også noget vilje til at ændre det der ikke virker, og opdage hvad der virker bedre. Også selvom det kan føles som om at I har prøvet alt, og at I er lige vidt.

Når vi er fanget i et uhensigtsmæssigt mønster kan det være utrolig svært at se klart. Hvad er hvad? Hele situationen kan være så infiltreret af tidligere erfaringer, følelser og misforståelser, så det nærmest bliver håbløst at have en samtale, uden den ene bliver vred og den anden bliver såret. Konflikterne kan ofte handle om småting i hverdagen, men under disse konflikter kan der ligge en dybere længes som vi ikke er opmærksom på. Det bliver ofte udtrykt som at ”hvis du bare anerkendte mig noget mere”, eller ”hvis du bare forstod”, eller ”hvis du bare hjalp noget mere herhjemme”, så ville alle vores problemer være væk. Her kan vi i parterapien skabe noget klarhed over, hvad I hver især længes efter og hvordan I sammen kan skabe et meningsfuldt forhold, hvor I begge kommer i overskud og tydeligt kan sætte ord på det i hver især savner, uden at gøre jeres partner ansvarlig for jeres følelser. Uden den refleksion og den opmærksomhed, risikerer vi at blive fanget i det samme mønster, hvor begge parter gør deres bedste, på den måde de bedst har lært hjemmefra eller fra tidligere forhold, men kommer ingen vegne.

Parterapi kan være et kærligt spark bagi, til at ændre jeres fastlåste mønster til en mere givende måde at være sammen på.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).