volder@thepraxis.dk

BOOK TID

SELVVÆRD: DER ER OGSÅ EN PLADS TIL DIG

Vi kan ikke forandres eller blive noget, vi ikke er, men vi kan blive noget mere af os selv.

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

Mange går fejlagtigt og tror, at hvis jeg bare var noget mere som hende eller kunne det samme som ham, så ville jeg få det meget bedre med mig selv. Men virkeligheden er, at jo mere vi går og måler os selv med andre, jo længere væk kommer vi fra os selv, og jo mindre accepterer vi os selv for dem, vi er.

Selvværd kommer indefra, når du har en følelse af et ”selv”. Et mig. Denne følelse opstår, når du opdager dig selv, accepterer og står ved, at du er den, du er, og fjerner din opmærksomhed fra, hvad alle andre har og kan. Det værste, der kan ske for et menneske, er at blive ”afsløret”, men hvis du hviler i dig selv, er der ingen, der kan ”afsløre” dig.

HVEM ER JEG? HVAD MENER JEG? HVAD SYNES JEG?

Selvværd opstår, når du finder troen på, at din mening er lige så valid som alle andres. Når du forstår, at dine behov er lige så vigtige som alle andres, og at din intuition og dine følelser er lige så væsentlige som alle andres. Når du giver dig selv lov til at mærke, føle, tænke og mene det, du gør. Med andre ord opstår selvværdet, når du behandler dig selv ordentligt i stedet for blot at forsøge at være som flokken og følge med dem. At følge normen i flokken er ikke nødvendigvis det, der er bedst. Det er bare det, der er flest, der gør.

Mange har en grundlæggende frygt for at blive afvist. For at undgå at blive smidt ud af flokken forsøger vi derfor at være som alle andre. Vi forsøger at blive noget, vi ikke er. Det betyder, at vi ikke giver plads til os selv, og at vi sætter flokken før os selv. Men det er en styrke at turde være uenig. Det er en styrke at turde at stå alene og ikke nødvendigvis bare have lyst til dét, de andre har lyst til. At være sig selv og tænke, føle, synes, mene og tro det, vi gør.

Når du først begynder at turde vise, hvem du er, hele dig, også de sider, du er mindre stolt af, men som trods alt stadig er en del af dig, vil du med stor sandsynlighed opdage, at dét, du frygtede, nemlig at blive afvist, ikke sker. Tværtimod. Mennesker, der står ved sig selv og behandler andre mennesker ordentligt, er mennesker, der er til at stole på. De er tillidsvækkende og udstråler en styrke, der ofte er vellidt. De udstråler selvværd.

Når du opdager, at dem omkring dig holder af dig som den, du er, vil du med stor sandsynlighed mærke tilliden til dig selv og mærke dit eget værd. Du vil mærke, at der også er en plads til hele dig, uden at du behøver at gemme dig eller være som de andre.

STRÆB IKKE EFTER DET PERFEKTE

Hvis du ofte spørger dig selv, om du er perfekt, så overvej et øjeblik: Hvad er det perfekte egentlig? Hvem er perfekt? Hvem har bestemt, hvad det perfekte er? Og er det et urealistisk ideal?

Stræben efter det perfekte kan være gift for selvværdet, for du vil gå og slå dig selv i hovedet og hele tiden fortælle dig selv, at du ikke er god nok, og at de andre er bedre. Og du vil gå og måle dig selv med andre på parametre, der slet ikke kan måles på. Du er grundlæggende den, du er, og det kan der ikke laves om på. Du kan udvikle dig som den, du er, men det sker ikke ved, at du ønsker, at du bliver mere som en anden. Sandheden er, at der er andre i verden, der synes at du er den perfekte, og de ville ønske, at de var dig.

HUSK PÅ AT DU HAR RET TIL:

Når du først er begyndt at lære dig selv bedre at kende, er der ingen vej tilbage.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).