volder@thepraxis.dk

BOOK TID

SAVNER DU AT ELSKE DIN PARTNER?

Hvornår har I sidst mærket kærligheden, energien og spændingen imellem jer?
Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

Jeg oplever mange par i mit terapilokale der sidder i hver deres lejr, og længes efter at føle sig elsket. De higer begge så meget efter at mærke at de er elsket, at få kærligheden, at de selv har lukket ned for at elske og at give kærligheden. Den ene vil ikke begynde at vise kærlighed, før den anden har bevist noget.

Det er i de fleste tilfælde imidlertid sådan, at det begynder den anden vej rundt. Vi skal gøre os åbne for at elske, før vi kan mærke vi er elsket. Vi skal i kontakt med følelsen og længslen inde i os selv. Men fordi mange par holder fast i, at de ikke vil give sig, før den anden XYZ, sidder de fast, og kan ikke nærme sig hinanden, imens afstanden blot bliver større og større.

VÆR ÅBEN FOR AT ELSKE OG BLIVE ELSKET

For at føle sig elsket, må vi selv at være åbne for at elske. Ellers er der ganske simpelt lukket ned for kontakten til kærligheden. Det kan blive en hård, afstumpet og kølig facade de viser hinanden, alt imens der bag facaden ofte ligger en dyb længsel af at føle sig elsket, blive set og accepteret for den vi er.

Når vi lukker ned for de varme følelser, lukker vi også ned for dele af os selv, der kan fylde os med livsglæde og mening. Vi lukker ganske enkelt ned for vores eget behov for at føle os elsket. Det bliver ofte ensomt sted hvor der er mere kontakt til frustration, skuffelse og vrede, når parterne er sammen, end der er til glæde, lyst og varme.

DET KRÆVER OD AT VISE SIN SÅRBARHED

Det synes nogen gange som om det er en svaghed, eller nærmest skamfuldt for nogle, at erkende, at de har brug for den anden. At de længes efter noget i hinanden. Som om de var selvforsynende robotter, der ikke behøvede andet end den olie de selv kunne skaffe på tanken. Men vi er ikke robotter. Vi er mennesker, med helt naturlige behov og længsler efter at blive elsket og accepteret i verden.

At agerer som en kølig, hård, selvforsynende robot, bliver ofte en tilstand af overlevelse. Men at åbne op og lade sig påvirke, lade sig berøre, lade sig bevæge, at give sig selv lov til at føle, mærke og have behov, er at leve. Og det begynder ofte indefra, i modsætning til noget vi får foræret af den anden (selvom det nogen gange kan sætte skub i processen).

HVORDAN FORHINDRER DU DIG SELV?

Hvad forhindrer dig i at mærke din længsel efter at elske og blive elsket? Er du blevet skuffet og har trukket dig? Er du modtagelig for kærligheden, eller tænker du at du ikke behøver den?

Venter du på at din partner skal gætte ‘det rigtige’ som du har brug for? Måske for at bevise at vedkommende virkelig elsker dig, før du selv tør give noget?

Hvad gør du selv for at berøve dig fra kærligheden? Gør du dig antagelser om den anden der måske ikke passer? Er det misforståelser fra fortiden der forstyrrer? Har du på forhånd en forventning om at blive skuffet?

Er hele din krop også lukket ned? Ingen fysiske forbindelse mellem jer? Ingen intimitet, kys og måske endda ingen øjenkontakt?

Tør du mærke det du føler?

FORHOLD JEG TIL HINANDEN

Vi kan være åbne, kærlige og accepterende eller vi kan være lukkede, kølige og bebrejdende. Hvad der er rigtigt og forkert for jer, kan kun I svare på. Min appel er bare at I forholder jer til det.

Måske I ikke kan få det I længes efter i hinanden, og det må I så også forholde jer til. At forsøge at ændre hinanden er sjældent blevet en succes.

Show up. Stop hiding!

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).