volder@thepraxis.dk

BOOK TID

Psykoterapeut priser: Hvad koster det at gå i psykoterapi?

Hvad er den rette pris? Psykoterapeut priser kan være meget varierende, alt efter hvor i landet de praktiserer og vedkommendes erfaring

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

PSYKOTERAPI

Psykoterapeut priser, hvad bør det koste? Det er ikke altid billigt at gå i psykoterapi, men man kan se på det som en investering på at blive rigere i sit eget liv. En investering hvor du kan blive mere skarp på dig selv og udvikle dig. Og hvad er det værd?

Når du går hos en privatpraktiserende psykoterapeut er priserne ofte beregnet ud fra flere parametre (lokaleleje, markedsføring, kompetencer, uddannelsesniveau og erfaring). I storbyerne er lokalelejen ofte dyrere end i resten af landet, så derfor ser man ofte, at priserne i storbyer er en anelse højere.

PSYKOTERAPEUT: PRISER PR. SESSION

Prisen for en session kan svinge alt fra kr. 300,- til 1.400,-

Der findes mange studerende, der søger træningsklinenter, til at øge deres kompetencer og forfine deres færdigheder. Prisen hos en studerende, er naturligvis en oplagt mulighed for dig, der ikke kan afsætte et højere beløb, for et forløb med en terapeut.

En anden overvejelse du bør gøre dig er, at priserne hos en kompetent og erfaren terapeut, er nok højere, men vedkommende har ofte også flere års erfaring, og arbejder mere ind i kernen af problemet. Hvor en uerfaren, måske skal bruge 6 sessions på at identificere, hvad en erfaren kan gøre på en enkelt session.

Så hvis du overvejer at begynde et forløb med psykoterapi og hvem du skal vælge, skal du basere dine overvejelser på flere parametre, end blot den faktuelle pris, den enkelte tilbyder.

Gør op med dig selv hvor meget du vil og kan ofre på dig og din situation. Og ønsker du at tale med en mere erfaren, eller en nyuddannet / studerende? Hvad er mest gavligt i din situation.

HVORFOR KOSTER DET SÅ MEGET AT GÅ I PSYKOTERAPI?

Terapeutens priser indeholder den reele timeløn de skal leve af. Derudover skal den dække over lokaleleje af praksis, markedsføring, privatfinansieret uddannelse og forhåbentlig kontinuerlig efteruddannelse, medlemskab af dansk psykoterapeutforening, foredrag, supervision, egen terapi, forbrug, regnskab/revisor, erhvervsforsikring, bookingsystem mv., samt tilsidesættelse af midler til både sygdom og ferie.

Desværre hører psykoterapi ikke under Sygesikringen. Brancheorganisationen har arbejdet i en årrække på, at få psykoterapi ind under paraplyen. Ind til videre uden held, men der arbejdes stadig videre.

Nogle terapeuter tilbyder også et klippekort. Det giver mulighed for at spare lidt på den enkelte session, men kan også blive en dyr fornøjelse hvis du ikke får brugt de sidste to klip.

DEN RETTE TERAPEUT?

Når du leder efter en terapeut, om det er en erfaren eller en studerende, kan du sikre dig at vedkommende er medlem at Dansk Psykoterapeutforening (MPF).

Typisk vil den uddannede bruge titlen MPF. Den under uddannelse, kan naturligvis ikke bruge titlen MPF, men du kan sikre dig at uddannelsesstedet vedkommende går på, er medlem af organisationen. Dem kan du se her.

Terapeuter og uddannelsessteder der er medlem af Dansk Psykoterapeutforening, bliver løbende evalueret. De skal leve op til gældende krav, som pensum, praksistræning og indhold under uddannelsen. De skal følge gældende etiske regler i deres praksis og desuden foregår eksamination ved ekstern sensor.

Jeg ønsker dig alt det bedste i din søgning og håber uanset hvad, at du får noget for pengene.

Ønsker du at begynde et forløb med psykoterapi er du naturligvis velkommen til at kontakte mig nedenfor. Du kan booke en tid direkte, eller en gratis indledende forsamtale.

Læs mere om psykoterapi her.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).