volder@thepraxis.dk

BOOK TID

PARTERAPI I ROSKILDE: SØGER I ET FORLØB MED EN PARTERAPEUT?

parterapi-danmark

Går konflikterne i hårknude, og sidder i fast i misforståelser eller manglende kommunikation, eller måske en af jer har haft en affære? Kompetent parterapi Roskilde kan hjælpe jer på rette vej

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

PARTERAPI ROSKILDE

Uanset årsag (og dem kan der være mange af) er det sjældent et dårligt valg, at få en parterapeut med i jeres proces. Parterapi Roskilde kan gøre jer opmærksom på blinde vinkler og hvad der rent faktisk sker imellem jer, som kan være utrolig svært at se, når man selv er viklet ind i konflikten og måske ramt af overvældende følelser og forsvarsmekanismer.

Terapeuten vil typisk hjælpe jer med et klart billede af konflikten, så det indviklede bliver tydeligt, håndgribeligt og til at forholde sig til. Ikke hermed sagt at processen er nem, men den bliver mere enkel.

I parterapien vil få mulighed for at arbejde med jer selv og jeres relation i en helt ny ramme og med helt nye muligheder. De fleste par oplever forandring allerede efter få gange og deres forhold og relation bliver mere reflekteret, ansvarlig og bevidst. Hverdagen bliver nemmere, og det der før virkede håbløst, virker nu muligt.

HVORFOR PARTERAPI?

Desværre har vi for vane at ’køre’ hverdagen på automatpilot, hvilket ikke er mærkeligt med alt det vi har om ørerne, og knap tid nok til at trække vejret helt ned i maven. Men det betyder også at vi kommer til at handle ureflekteret og uden nærvær. Og det går ud over livsglæden, da livet ’kommer til at ske’ for os, som en passager på bagsædet, og ikke den der sidder forrest og drejer rattet.

I vil under forløbet med parterapi opdage noget nyt om jer selv og jeres relation og I vil lære (hvis I vil) at forholde jer til hinanden, som dem I er, nemlig to forskellige personer der frivilligt har valgt hinanden. I vil blive opmærksomme på antagelser mellem hinanden, når I er fanget i fastlåste reaktionsmønstre og gamle strategier, når I glemmer at lytte og er for optaget af jer selv og når kommunikationen er utydelig. Og allervigtigst hvordan I selv bærer jer ad med at bidrage til konflikterne.

Et godt forløb med parterapi kræver naturligvis at I er villige til at arbejde med jer selv og jeres relation.

DEN RETTE PARTERAPEUT I ROSKILDE

At være parterapeut er desværre ikke en beskyttet titel. Den lokale bager i Roskilde kan sågar kalde sig for ’parterapeut’ efter 8 weekendmoduler på tvivlsomme uddannelsessteder. Så vær opmærksom på uddannelse og erfaring. At vælge en terapeut med en psykoterapeutisk baggrund, eller en psykolog med parterapi som overbygning, sikrer du dig en veluddannet parterapeut.

Afsøg jeres område, og tilbyder parterapeuten en gratis indledende samtale, kan I få mulighed for at spørge nærmere ind til hvordan vedkommende arbejder.

VIRKER PARTERAPI?

Parterapi er en ligeværdig dialog mellem jer og den terapeut I finder i Roskilde. Terapeuten skaber rammen for sessionen og I byder ind med indholdet. Det betyder at der arbejdes med det I byder ind med. Så jo mere I er villige til at kigge indad og undersøge eget personligt ansvar, samt åbenhed og en forholden sig til, hvad det gør ved jeres relation, des mere er der at arbejde med.
I skal altså være villige til at opgive kampen, for at få et godt forhold. Det kan for mange virke urimeligt at opgive kampen, men det er desværre også der, mange kommer til at sidde fast i ensomheden på hver sin side, og samtidig mærker længslen efter den anden.

HVAD KAN EN PARTERAPEUT HJÆLPE MED?

Når I finder den rette parterapeut i Roskilde, vil vedkommende støtte jer i jeres proces til det ønskede mål. Parterapeuten kan ikke løse eller fikse jeres konflikter, men kan sammen med jer undersøge, hvad der ligger til grund for konflikterne, og hvordan I hver især bidrager til dem, så I selv kan arbejde videre når I kommer hjem.

De fleste par der kommer i min klinik, giver udtryk for at deres kommunikation går galt. Ofte er det dog sjældent, at det er kommunikationen der er noget galt med, for de kan både tale og forstå samme sprog. Men de er ikke opmærksomme på hvad kommunikationen handler om. Der er ofte en masse antagelser og gamle overbevisninger der forstyrret, samt skjulte ønsker og længsler gemt, som parret ikke er opmærksomme på, vil erkende eller får italesat. Det bliver forstyrrende for kommunikationen.

Når parret oplever at kommunikationen går galt, kan opgaven gå ud på at skabe opmærksomhed på, hvad kommunikationen egentlig handler om. Hvad er det de ikke får sagt til hinanden. Tør de vise sig selv og sin sårbarhed? Er der villighed til at lytte til hinanden? Hvilket udgør 50% af kommunikationen. Lytter parret til egne antagelser i stedet for at lytte til hinanden? Vil de ikke være besværlige eller i vejen, og derfor ikke give udtryk for hvad de har behov for? Er deres kommunikation og adfærd grænseoverskridende, så samtalen ender i kritik/bebrejdelser og forsvar?

Vi arbejder altså på at skille tingene lidt ad, og øge opmærksomheden. Så det bliver klart for parret hvad der er hvad når de kommunikerer. Hvad der er kernen af problemet, og hvad er formålet med samtalen. Når kommunikationen er tydelig, og det er klart for begge parter hvad de vil opnå, så er det svært at misforstå.

FINDER I IKKE DEN RETTE PARTERAPEUT FOR JER, I ROSKILDE?

Er I villige til at søge uden for Roskilde, er I naturligvis velkommen i min klinik i København K, hvor jeg til daglig har klienter i parterapi. Jeg har lokaler lige ved siden at Nørreport station, så det er nemt at komme til med toget fra Roskilde.

I er velkommen til at booke en gratis forsamtale, hvor I kan høre meget mere om mig.

PARTERAPI KØBENHAVN: HVEM ER DE TYPISKE KLIENTER?

ONLINE PARTERAPI

Ønsker I et forløb med online parterapi, står jeg naturligvis til rådighed og I er velkommen til at booke en gratis online forsamtale nedenfor, hvis I vil høre mere.

BAGGRUND OG UDDANNELSE

Jeg er født og opvokset i København, og er uddannet og certificeret familie- og psykoterapeut MPF fra Kempler Instituttets godkendte 4-årige uddannelse, med speciale i parterapi, og har desuden en valideret efteruddannelse som sexolog og parterapeut.

Jeg er medlem og godkendt af DACS (Danish Association for Clinical Sexology) samt Dansk Psykoterapeutforening og kan derfor bruge titlen MPF, hvilket er et kvalitetsstempel om både uddannelse og erfaring.

BETALING OG DET PRAKTISKE

Individuel psykoterapi (60 min.) koster 1.100,-
Parterapi (60 min.) koster 1.600,

Betaling foregår ved Mobile Pay eller kontant ved sessionens afslutning. Kommer du for sent, slutter vi stadig til aftalt tid, da jeg ofte har en ny klient der venter.

ETIK OG TAVSHEDSPLIGT

Som parterapeut følger jeg naturligvis de etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening (du kan læse reglerne her).

Jeg har tavshedspligt og opbevarer ikke personfølsomme oplysninger tilgængeligt for andre. Tavshedspligt for parterapeuter gælder dog ikke, i tilfælde af gældende lovgivning, hvor terapeuten har oplysningspligt til sociale myndigheder.

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).