volder@thepraxis.dk

BOOK TID

Parterapi Nordsjælland: Hvordan finder I den rette parterapeut

parterapi-danmark

Søger i parterapi i Nordsjælland? Der er mange at vælge mellem. Og for nogle, alt for mange. Hvem er den rette?

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

PARTERAPI NORDSJÆLLAND

Måske I har tidligere (mere eller mindre heldige) erfaringer med parterapi i Nordsjælland, eller måske det er helt nyt for jer at gå i parterapi. Uanset er tiden godt givet ud, at lave lidt research inden i blot vælger den første – men måske ikke den bedste parterapeut, for jer.

I parterapi arbejder alle terapeuter forskelligt. Der findes forskellige stilarter, metoder og teoretisk grundlag, som er umuligt at finde hoved og hale i, hvis man ikke er fagperson i forvejen.

Men I kan på forhånd gøre op med jer selv, hvad I tænker I har brug for, og undersøg om den parterapi i Nordsjælland I finder, kan tilbyde det I leder efter. Fx har I brug for en der er blid, forstående og omsorgsfuld, eller en der kan forstyrre jer og tale direkte. Har I brug for en der kan holde jer i ørerne eller er I motiverede til at arbejde på jeres relation. Hvad forventer I af parterapi?

Mange terapeuter tilbyder en indledende samtale, hvor I kan spørge ind til jeres ønsker og fornemme om der er kemi imellem jer.

I kan også med fordel sikre jer at terapeuten i finder, har en uddannelse der er godkendt af dansk psykoterapeutforbund, og er efteruddannet i parrelationer. Jeg anbefaler at I vælger en, der som minimum har baggrund som psykoterapeut (MPF) eller psykolog og med parterapi som speciale eller efteruddannelse.

At finde den rigtige parterapeut er en søgen ind i et gråt marked. Dette gælder ikke kun i Nordsjælland men over hele landet.

Det findes mange tvivlsomme uddannelsesinstitutioner, der uddanner ikke-fagpersoner, og uden særlige adgangskrav eller kvalifikationer, til parterapeuter.

At arbejde som parterapeut kræver ofte dyb relationskompetence, så i min optik, er det etisk på kanten.

DET KAN VÆRE AFGØRENDE FOR JERES SITUATION NU OG JERES FREMTID, AT I FINDER DEN RETTE PARTERAPI I NORDSJÆLLAND

Når parforholdet er I krise, sætter de fleste par deres lid til parterapeutens faglighed og ekspertise. Det kan opleves både smertefuldt og voldsomt frustrerende, når det knaser i parforholdet og hele familien lider ofte under det. De fleste par har brug for støtte og noget konkret at arbejde med, så de hurtigt oplever forandringer i den retning de længes efter. Ikke kun i form af lappeløsninger der måske virker her og nu, men også et varigt indblik i, hvad kernen af problemet egentlig er, så de ikke falder tilbage i uhensigtsmæssige mønstre.
At gå i parterapi er for mange en investering, hvor der ikke er økonomisk mulighed for at prøve sig frem, med ti forskellige terapeuter i Nordsjælland, og parterapi praktiseret på 10 forskellige måder, som blot forvirrer mere end det gavner. Og for endnu flere kan et håbløst og udueligt møde med en parterapeut, få mange til at miste modet, til at prøve en anden. De orker ikke starte forfra og ender ofte med konklusionen at det ikke nytter noget. Nogle går endda derfra og føler sig forkerte, misforstået eller ikke taget alvorligt. Så et grundigt benarbejde efter den rette i Nordsjælland er ofte umagen værd. Også hvis I skal køre lidt længere.

HVAD SKAL I VÆRE INDSTILLET PÅ, INDEN I BEGYNDER I PARTERAPI I NORDSJÆLLAND?

Som udgangspunkt skal I være indstillet på og åbne for at prøve noget andet end det I gør nu. Holder I fast i de gamle strategier, der i første omgang har bragt jer til at søge på parterapi i Nordsjælland, så er I lige vidt. Så I skal være motiveret, for at arbejde på jeres parforhold. I skal være villige til at byde ind med noget i jeres relation, og evne til selvrefleksion.

En parterapeut vil typisk arbejde på, at øge jeres opmærksomhed på, hvordan I selv, hver især bidrager til konflikterne, snarere end at pege fingre af sin partner.

Og så skal I gøre op med jer selv, hvad der er vigtigst for jer. At fortsætte konflikterne som de er nu, eller længslen efter et godt parforhold. I kan ikke få begge dele, så I skal opgive noget.

HVAD KAN EN PARTERAPEUT?

I parterapien arbejdes ofte med temaer som:

En god parterapeut vil hurtigt fornemme hvad der sker mellem jer, i jeres relation, uden at gøre sig bedrevidende eller ekspert om jer. Sessionerne foregår som en ligeværdig dialog, helt fri fra fortolkninger, antagelser, spekulationer og fordomme.

Uanset hvilken situation I står i, er den helt unik for jer. Det betyder at jeres problem ikke kan generaliseres eller beskrives i en teori. En god og erfaren parterapeut vil øge jeres opmærksomhed på, hvordan det føles og opleves for jer, at være i den givne situation, og hvad det er I har brug for, for at kunne skabe en forandring.

PARTERAPI UDEN FOR NORDSJÆLLAND

Kan I ikke finde den rette parterapi i Nordsjælland, står jeg naturligvis til rådighed. Jeg praktiserer ikke i Nordsjælland, men i København lige ned Nørreport station, hvor jeg til daglig (og to aftener om ugen) arbejder som parterapeut, sexolog og psykoterapeut.

Jeg tilbyder også online parterapi, hvis I ikke kan få det til at hænge sammen med at køre fra Nordsjælland til København. Online parterapi kan dog aldrig erstatte det fysiske møde, men er dog stadig virkningsfuldt.

I kan læse meget mere om mig og hvordan jeg arbejder med parterapi her.

Jeg er certificeret både psykoterapeut MPF, parterapeut og sexolog på anerkendte og evaluerede uddannelser. Jeg er godkendt af Dansk psykoterapeut forbund samt DACS (Dansk forening for Klinisk Sexologi), hvilket er din sikkerhed for et højt fagligt niveau, etiske retningslinjer, samt erfaring. Jeg går i supervision hos en af landets dygtigste psykologer med mere end 40 års erfaring, og holder mig hele tiden fagligt opdateret.

Jeg ønsker jer alt det bedste, med jeres søgning efter parterapi i Nordsjælland, og med jeres fremtidige kærlighed.

ONLINE PARTERAPI

Ønsker I et forløb med online parterapi, står jeg naturligvis til rådighed og I er velkommen til at booke en gratis online forsamtale nedenfor, hvis I vil høre mere.

BAGGRUND OG UDDANNELSE

Jeg er født og opvokset i København, og er uddannet og certificeret familie- og psykoterapeut MPF fra Kempler Instituttets godkendte 4-årige uddannelse, med speciale i parterapi, og har desuden en valideret efteruddannelse som sexolog og parterapeut.

Jeg er medlem og godkendt af DACS (Danish Association for Clinical Sexology) samt Dansk Psykoterapeutforening og kan derfor bruge titlen MPF, hvilket er et kvalitetsstempel om både uddannelse og erfaring.

BETALING OG DET PRAKTISKE

Individuel psykoterapi (60 min.) koster 1.100,-
Parterapi (60 min.) koster 1.600,

Betaling foregår ved Mobile Pay eller kontant ved sessionens afslutning. Kommer du for sent, slutter vi stadig til aftalt tid, da jeg ofte har en ny klient der venter.

ETIK OG TAVSHEDSPLIGT

Som parterapeut følger jeg naturligvis de etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening (du kan læse reglerne her).

Jeg har tavshedspligt og opbevarer ikke personfølsomme oplysninger tilgængeligt for andre. Tavshedspligt for parterapeuter gælder dog ikke, i tilfælde af gældende lovgivning, hvor terapeuten har oplysningspligt til sociale myndigheder.

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).