Parterapi på Frederiksberg

Parterapi Frederiksberg

En dygtig parterapeut på Frederiksberg, kan via parterapi hjælpe jer med at løsne op for fastlåste konflikter og kommunikationen mellem jer, samt få øje på hvordan I endte her

Er I på jagt efter en dygtig parterapeut på Frederiksberg er her et par overvejelser I kan tage med i jeres søgekriterier.

book forsamtale


Læs Google anmeldelser her

INTRODUKTION TIL PARTERAPI

Når I går i parterapi, inviterer I en tredje person ind i jeres forhold. Det kan for mange virke grænseoverskridende og utrygt. Måske I skal dele sider af jer selv, som I ikke er allermest stolte af, eller få klarhed over de smertefulde konflikter mellem jer. Uanset, det er sjældent en sand fornøjelse at gå i terapi, og slet ikke hvis oplevelsen I går derfra med, er håbløshed, spild af penge, eller at I ikke er blevet taget alvorligt.

De fleste der søger efter en parterapeut, søger ud fra et specifikt område (fx Frederiksberg), priser, præferencer for M/K, og ledige tider. Disse kriterier understøtter ikke terapeutens baggrund, erfaring eller om han/hun er dygtig eller ej. Det kan altså godt betale sig at lave lidt research, på vedkommendes baggrund.

At være parterapeut er ikke en beskyttet titel (jeg er stadig forundret). Den lokale frisør på Frederiksberg Alle kan kalde sig parterapeut, og åbne klinik i baglokalet. Ligeledes findes der et hav af institutter, der uddanner både parterapeuter og par-coaches på 8-9 weekendmoduler – uden krav til faglig baggrund, og uden evaluering af myndigheder. I min optik er det uetisk, og blot en forretning.

At arbejde med parrelationer kræver en solid faglig baggrund og kompetencer, der ikke kan skaffes henover 8 weekender. Derfor anbefaler jeg altid at vælge en parterapeut med en psykoterapeutisk baggrund eller en psykolog, der har efteruddannet sig i parterapi.

Et par punkter I kan kigge efter, når I søger efter jeres terapeut på Frederiksberg:

  • Undersøg faglig baggrund (psykoterapeut eller aut. psykolog) med efteruddannelse i parterapi
  • Vælger I en med psykoterapeutisk baggrund, så vær sikker på at det er en der er godkendt af dansk psykoterapeutforening (MPF)
  • Tjek evt. anmeldelser på Google
  • Undersøg hvilke etiske regler vedkommende arbejdes under
  • Er der styr på persondata loven
  • Hvor mange års erfaring har vedkommende? En nyuddannet kan sagtens være dygtig, men en med flere års erfaring i bagagen, er i de fleste tilfælde mere kompetent

Når I har fundet jeres terapeut skal I også vurdere om der er kemi, og om metoden vedkommende arbejder ud fra, passer til jer. Det kan I ikke undersøge på forhånd med mindre terapeuten tilbyder en forsamtale. Så gør jer nogle overvejelser om hvad I forventer af et forløb med parterapi, når I finder den rette på Frederiksberg.

Jeres job er ikke at please terapeuten med par-lege eller øvelser, men derimod terapeutens job at afstemme terapien og dialogen til dem I er, så terapien har bedst mulig effekt. Går I uforløste derfra, uden klarhed, men snarere opgivenhed, er det ikke nødvendigvis parterapi som fag der ikke fungerer, men kemien mellem jer og terapeuten og/eller metoden der ikke var et match.

Hvad kan parterapi hjælpe med?

En dygtig parterapeut på Frederiksberg kan hjælpe jer med klarhed over hvordan i bærer jer ad at være sammen. Klarhed og tydelighed på en måde, så I øger jeres opmærksomhed og det nærmest bliver umuligt at handle anderledes.

Måske I sidder fast i de samme konflikter, hvor det altid ender det samme sted, uanset hvordan konflikten begynder? Eller måske I alt for ofte føler jer misforstået eller at I taler forbi hinanden? Måske I har problemer med tilliden til hinanden, eller I føler jer ensomme i jeres parforhold? Uanset hvilken krise I sidder fast i, kan parterapi i de fleste tilfælde hjælpe med at få løst op for situationen. Hvis I altså vil.

Når I finder den rette parterapi på Frederiksberg, kan terapeuten i de fleste tilfælde hjælpe jer, så I kan få mere opmærksomhed på, hvad der går galt og hvordan I ender det samme sted igen og igen. I parterapien undersøger vi hvordan I begge bidrager til jeres konflikter, så I kan finde ind til kernen og finde nye veje sammen.

Det handler altså ikke om at fordele skyld, men i højere grad om accept af, at I er dem I er. Hvordan kan I forholde jer til hinandens forskellighed? Det betyder ikke at I ikke kan skabe forandringer i jeres parforhold, men med accept af hinanden som den I er, kan I nemmere skabe forandringer sammen, uden at gøre hinanden forkerte, eller bebrejde hinanden for at være dem I er.

Virker parterapi?

Uanset hvor dygtig en terapeut i finder på Frederiksberg, kan vedkommende ikke udøve magi. Parterapeuten faciliterer dialogen og I byder ind med indholdet. Det betyder at parterapeuten kun kan arbejde med det indhold I bringer ind. Jo mere reflekterende og undersøgende I selv er, des mere er der at arbejde på.

Parterapeuten kan heller ikke løse jeres konflikter. I skal selv medbringe viljen og motivationen til at arbejde på jeres forhold. Det vil sige, at I skal være villige til at give slip på kampen og motiverede og åbne for at opdage noget mere om jer selv og hinanden, for at få et godt parforhold. Jo mere villighed der er til at arbejde på jeres forhold, og det der bliver klart for jer under terapien, des mere effektiv er parterapi.

Parterapi skal gerne hjælpe jer med, at det bliver mere klart for jer, hvad I gør og hvordan I gør det, når det går galt og evt. udforske nye muligheder, der kunne gavne jeres relation. Parterapi kan også bidrage med øget forståelse for den anden, og hvad der sker i jeres relation, samt at I forholder jer til relationen.

I er dem, der ved mest om hvad der er rigtigt for jer, så vær opmærksom på i jeres fortvivlelse, ikke at tage imod ’gode’ og sikkert velmenende råd, fra terapeuten. Terapi er ikke rådgivning. Alligevel hører jeg mange klienter i min praksis fortælle om, hvordan andre terapeuter har vildledt dem med gode råd.

parterapi-frederiksberg

FOTO: KIRSTEN ADLER

Finder I ikke den rette parterapi på Frederiksberg?

Lykkedes I ikke med at finde den rette, på Frederiksberg, er I naturligvis velkommen til at kontakte mig, hvis det lyder som et bedre match for jer. Jeg har praksis i København K (et par metro stop fra Frederiksberg), hvor jeg til daglig har klienter i parterapi.

I kan læse meget mere om mig på min side her. I kan også booke en online forsamtale, eller en tid nedenfor.

book forsamtale

Held og lykke i jeres søgen efter en terapeut på Frederiksberg!

 

Certificeret / medlem