volder@thepraxis.dk

BOOK TID

PARTERAPI AMAGER: Kan en parterapeut løse jeres konflikter?

parterapi-danmark

Det kan for mange være voldsomt grænseoverskridende at gå i terapi, men ikke desto mindre, nogen gange nødvendigt for at komme videre i parforholdet. Håber I finder den rette, i jeres søgen efter parterapi Amager

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

PARTERAPI AMAGER

Er jeres forhold kommet på afveje, og I kan ikke finde vejen tilbage, kan det være en god idé at lede i jeres lokalområde: parterapi Amager. Det er for mange uvant at skulle dele med en fremmede, hvad der sker inde for hjemmets fire vægge, og der er mange, der har forestillinger om at de skal vende vrangen ud, under sessionen , men det er sjældent tilfældet.

Hos en dygtig parterapeut, bliver I mødt lige der hvor I er, som dem I er. Der er ingen fordomme eller bedrevidende holdninger til hvad der er bedst for jer. I ved selv bedst, hvad der er rigtigt og forkert for jer.

Parterapi handler heller ikke om at analysere, hvad der sker på indersiden af jer. I får derimod direkte og ærlig feedback, på det der viser sig – på ydersiden. Den måde I taler til hinanden på, og det der sker imellem jer i terapien og det er den feedback I kan arbejde videre på.

HVORNÅR KAN DET VÆRE NYTTIGT AT GÅ I PARTERAPI?

For at parterapien skal have bedst mulig effekt og ikke penge ud af vinduet, kræver det af jer, at I selv tager ansvaret for arbejde på jeres forhold. Selv den bedste parterapeut på Amager kan ikke give jer vilje og motivation. Den skal I selv have med jer. Der skal sættes handling på det i opdager under sessionen. Uden den handling sker der ikke nogen forandring.

VIRKER PARTERAPI?

Et forløb med parterapi har størst chance for succes, når begge parter tager ansvar for relationen og sig selv. Altså er villige til at erkende hvordan de hver især selv bidrager til konflikterne, og når de tør vise noget af sig selv og det der sker på indersiden.

For mange par er det blevet sådan, at de helle vil holde fast i kampen, end at have et godt parforhold og så er de lige vidt. I skal altså være motiverede for et godt parforhold, og være villige til at opgive kampen.

De fleste par vil så gerne have et godt parforhold, hvor de kan være fortrolige, intime, og udvikle sig sammen, men de ved ikke hvordan. De holder hinanden i en armslængde for at beskytte sig selv og fastholder altså også afstanden. Vi kan ikke komme nærmere den en anden uden at turde tage en risiko. Og i stor kærlighed er der stor risiko.

Risiko for at den anden skal opdage hvem vi er på indersiden, så vi skjuler vores sårbarhed. Risiko for at fejle, såre den anden og ikke leve op til den andens forventninger, så vi tør ikke være autentiske, men forsøger at være noget vi ikke er. Risiko for at blive svigtet eller forladt, så vi beskytter os mod at blive såret. Risiko for at erkende at den anden er betydningsfuld, hvis vi skulle blive afvist, så vi afviser den anden på forhånd. Risiko for at blive bevæget eller påvirket af den anden, så vi skaber en afstand og bliver hårde, så den anden ikke kan nå ind.

I sidste ende er det os selv og vores egne længsler vi afviser og den anden får ikke en chance. Er I villige til at tage den chance, kan parterapi hjælpe jer med at komme tættere på jer selv – og hinanden. Det er altså ikke afhængigt af, at den anden først… Jeg vil ikke før du… Men at I begge er besluttet på at skabe forandring. Uanset.

HVORDAN FINDER I EN DYGTIG PARTERAPEUT PÅ AMAGER?

Der findes flere dygtige parterapeuter på Amager, men det kan være svært at vide på forhånd uden at have været hele Amager igennem. Nogle terapeuter tilbyder en forsamtale eller en indledende samtale, hvor I kan høre mere om hvordan vedkommende arbejder med terapi, og forventningsafstemme. Her får I også mulighed for at se, om der er kemi imellem jer.

Jeg plejer også altid at anbefale en parterapeut, der enten har baggrund som psykolog eller psykoterapeut MPF (godkendt af Dansk Psykoterapeutforbund) og begge med en parterapeutisk efteruddannelse. Hvor ubegribeligt det end lyder, er parterapi ikke et beskyttet fag, og bageren på Amager Landevej kan kalde sig parterapeut. Så at bruge lidt tid på at undersøge parterapeutens baggrund, uddannelse og erfaring er ofte besværet værd.

God arbejdslyst med jeres parforhold og jeg håber i finder en god parterapeut på Amager

OM MIG

Finder I ikke den rette på Amager, som virker rigtig for jer, er I naturligvis velkommen til at kontakte mig. Jeg har klinik en lille Metrotur fra Amager, i København K og lige ved Nørreport station.

Vil I høre mere, eller er nysgerrige på hvordan jeg arbejder, kan I booke en gratis online forsamtale nedenfor.

ONLINE PARTERAPI

Ønsker I et forløb med online parterapi, står jeg naturligvis til rådighed og I er velkommen til at booke en gratis online forsamtale nedenfor, hvis I vil høre mere.

BAGGRUND OG UDDANNELSE

Jeg er født og opvokset i København, og er uddannet og certificeret familie- og psykoterapeut MPF fra Kempler Instituttets godkendte 4-årige uddannelse, med speciale i parterapi, og har desuden en valideret efteruddannelse som sexolog og parterapeut.

Jeg er medlem og godkendt af DACS (Danish Association for Clinical Sexology) samt Dansk Psykoterapeutforening og kan derfor bruge titlen MPF, hvilket er et kvalitetsstempel om både uddannelse og erfaring.

BETALING OG DET PRAKTISKE

Individuel psykoterapi (60 min.) koster 1.100,-
Parterapi (60 min.) koster 1.600,

Betaling foregår ved Mobile Pay eller kontant ved sessionens afslutning. Kommer du for sent, slutter vi stadig til aftalt tid, da jeg ofte har en ny klient der venter.

ETIK OG TAVSHEDSPLIGT

Som parterapeut følger jeg naturligvis de etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening (du kan læse reglerne her).

Jeg har tavshedspligt og opbevarer ikke personfølsomme oplysninger tilgængeligt for andre. Tavshedspligt for parterapeuter gælder dog ikke, i tilfælde af gældende lovgivning, hvor terapeuten har oplysningspligt til sociale myndigheder.

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).