Parterapi i Aarhus og omegn

Parterapi Aarhus

Hvordan finder I en dygtig parterapeut i Aarhus? Til jer der leder efter en der er uddannet og kvalificeret i parrelationer, og som har praksis i Aarhus og omegn.

 

gratis forsamtale


Læs Google anmeldelser her

 

At finde en god, kvalificeret og erfaren parterapeut (i Aarhus) kan være noget af en udfordring, hvis man ikke ved hvad man specifikt går efter. Der er visse kriterier der bør tages højde for, som kan være umuligt at gennemskue, hvis man ikke kender til faget i forvejen.

Jeg har nedenfor listet et par væsentlige punkter, jeg vil anbefale jer at være opmærksomme på, når I kigger efter jeres rette parterapeut i Aarhus. Samt kontaktinfo på udvalgte terapeuter i Aarhus og omegn.

Parterapeutens uddannelse og baggrund

At være parterapeut er ikke en beskyttet titel, hvilket betyder at den lokale slagter i Aarhus, eller den lokale frisør i Aarhus, kan åbne en klinik i morgen og kalde sig for parterapeut. Der er også et stigende antal institutter / skoler / uddannelsessteder, der uddanner parterapeuter, på en 1-årig uddannelse. En uddannelse bestående at 6-8 weekend moduler, på et tvivlsomt – og knap så etisk – fagligt grundlag og uden krav til faglig baggrund.

Parterapi er komplekst relations-arbejde, som kræver indgående faglig og terapeutisk viden. Vælg derfor en terapeut med en baggrund som psykoterapeut eller psykolog, med parterapeutisk efteruddannelse. Alternativt en der er uddannet parterapeut / sexolog fra et institut der stiller krav til mellemmenneskelig faglig baggrund (fx Gestaltinstituttet).

I kan også være opmærksomme på om den psykoterapeutiske uddannelse er fra et godkendt institut. Dansk Psykoterapeutforening er garant for en uddannelse, der afspejler et fagligt højt niveau og et uddannelsessted der jævnligt bliver evalueret.

Hvis vedkommende har en baggrund som psykoterapeut, er titlen psykoterapeut MPF (medlem af dansk psykoterapeutforening) også et kvalitetsstempel for uddannelse og erfaring.

Erfaring

Man behøver ikke nødvendigvis at have mange års erfaring for at være en dygtig terapeut, men erfaring gør sjældent terapien ringere. Personligt ville jeg vælge en med minimum nogle års erfaring. Gerne flere.

Metode / teori

Der findes utrolig mange metoder der praktiseres inden for parterapi, og hvad der var det hotte sidste år, bliver pludselig erstattet af noget andet. Det er en jungle at finde rundt i for mange klienter, når der prædikes for Emotionsfokuseret terapi (EFT), Jytte Vikkelsøe metoden, Gottmann metoden, Imago, Narrativ, kærlighedssprog, osv. og jeg er ikke blevet opmærksom på gennemarbejdet empiri, for hvilken metode der virker bedst. I min optik er det også et spørgsmål om kemi mellem jer og terapeuten, hvem I er og hvad der passer til jer. En metode passer ikke til alle.

Jeg vil dog alligevel tillade mig – når i søger efter jeres terapeut i Aarhus – at anbefale parterapi på et gestaltterapeutisk grundlag, da gestaltterapien kigger på hele jeres felt, og ikke forsøger at udligne jeres forskellighed, men snarere arbejder med en accept af jeres forskellighed.

Det vigtigste er dog at I føler jeg mødt af vedkommende.

Det begrænser imidlertid jeres muligheder hvis I søger specifikt og i Aarhus, så jeg vil anbefale, at I søger indenfor et større geografisk område end blot Aarhus. Det kan godt betale sig at bruge tiden på transport, hvis den rigtige terapeut ligger uden for Aarhus.

Andet?

Andet I kan være opmærksomme på, er etik. Hvilke etiske regler arbejdes der efter?

Er der kemi? Hvis I ikke oplever kemi eller at I får noget for pengene, er det ikke nødvendigvis terapien i sig selv der noget galt med, men kemien mellem jer, eller metoden der bruges. Søg efter en anden terapeut i Aarhus.

Hvordan foregår parterapi?

En parterapeut vil typisk undersøge hvordan det er at være jer i jeres parforhold, og hvad der ligger imellem jer, i jeres relation. Terapien handler ikke om at pege fingre, eller at I skal blive noget I ikke er, men hvordan I kan leve sammen som dem i er.

Terapeuten vil øge jeres opmærksomhed på hvordan I bærer jer ad med at være sammen og kigge efter uhensigtsmæssige mønstre mellem jer.

En vellykket terapi kræver at I begge reflekterer over jeres eget bidrag til konflikterne, og at I har viljen til at gøre noget andet. Meget kan en terapeut give jer, men viljen skal I selv have.

Alt efter hvor dybt jeres konflikter bunder, vil et forløb typisk vare 4-8 gange. De fleste oplever allerede efter første gang en større indsigt, og har noget konkret at arbejde på.

Hvad kan en parterapeut gøre for jer

Mange ser desværre terapi som værende tabubelagt og som et nederlag. De tror fejlagtigt at hvis kærligheden var stor nok, ville problemerne forsvinde af sig selv. Sådan er virkeligheden bare ikke altid.

Parrelationen bliver så betydningsfuld, at det er nærmest uundgåeligt at relationen vil

sætte fart under hjulene til bl.a. gamle mønstre og forsvarsmekanismer. Vi kommer til at trigge hinanden. Mange par oplever det som en lettelse og bliver mere opmærksomme og glade i parforholdet, og lige så mange par fortryder, at de ikke gjorde det før, når det først er for sent.

Der kan være mange grunde til at gå i parterapi. De fleste kommer med nedenstående temaer:

 • Forskellige værdier for hverdagen
 • Rollefordeling i hjemmet
 • Kommunikation mellem parterne: misforståelser, antagelser, kritik, bebrejdelser, forsvar
 • De samme konflikter der gentager sig
 • Ensomhed i parforholdet, føler sig alene med den anden
 • Har ikke mere at snakke om, og hverdagen er forudsigelig
 • Sexlivet er gået i stå eller er blevet en handelsvare
 • Ingen intimitet mellem parterne mere
 • De kærlige følelser er blevet til frustration og vrede
 • Utroskab i parforholdet
 • Manglende tillid til hinanden
 • Jalousi i parforholdet
 • De oplever de er vokset fra hinanden
 • Begge parter føler sig fastlåste og ved ikke hvordan de skal komme videre
 • Kedsomhed i parforholdet

Parterapeuter I Aarhus

Nedenfor et par udvalgte kollegaer i Aarhus og omegn

Dav Jacobsen
8000 Aarhus C
davjacobsen.dk

Anette Krogh
Niels Brocks Gade 8, 2tv,
8900 Randers C
36 km fra Aarhus
https://www.anettekrogh.dk

Kirsten Alstrup
Elkjærvej 38
8230 Åbyhøj
1-2 km fra Aarhus
https://kirstenalstrup.dk/wp/

Jeg håber I finder den rette parterapeut (i Aarhus), som kan støtte jer i jeres proces. God fornøjelse!

Send mig meget gerne en mail på hello@thepraxis.dk, hvis du har et bud på en dygtig parterapeut i Aarhus og omegn.

Søger I en parterapeut i andre større byer, har jeg her lavet sider, hvor I finder mine anbefalinger til dygtige og kompetente parterapeuter rundtomkring i landet. Klik på linket og læs mere om parterapi i Aalborg, parterapi i Odense, parterapi i Roskilde, og parterapi på Frederiksberg. Skulle I få brug for parterapi i København, står jeg hellere end gerne selv til rådighed.

Certificeret / medlem