volder@thepraxis.dk

BOOK TID

NÅR DEN ENE TOLKER PÅ DET DEN ANDEN SIGER

Når den ene tolker, på det, den anden siger eller gør. Det er noget rigtig mange har oplevet i deres parforhold.
Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

Den der tolker glemmer at forholde sig til den anden, og lytte til det der bliver sagt, men skaber mening i det den anden siger, udelukkende baseret på egne antagelser og tidligere erfaringer/oplevelser. Ofte kan den der tolker være så overbevist om, at det der er tolket frem til, er den endelige sandhed.

Det at tolke, en tit en måde at beskytte sig selv på. Det er sårbart og selvafslørende at håbe og tro på gode intentioner, hvis det modsatte skulle vise sig. Så når du ikke… Så betyder det sikkert at du ikke…

Vi undgår derfor den sorg, der kan være forbundet med at håbe på partnerens gode intentioner, ved at gøre os selv hårde og på forhånd forvente det værste. Mange fordi de ikke selv føler, at de er værd at elske.

Det der tolkes er ofte langt værre end virkeligheden. Vores partner vil os i de fleste tilfælde os godt, men det kan være forbandet svært at tro på og vi lægger ofte en unødig negativ intention bag.

Nogen gange kan det også være utydelighed i parforholdet, der skaber grobund for tolkning. Hvis den ene part ikke er tydelig, begynder den anden at tolke.

Det er i sagens natur en tom følelse for begge parter. Den ene bliver ikke hørt og kan ikke trænge igennem. Den anden holder fast i en tro på negative hensigter, som meget vel kan være fejltolket og blot skaber afstand i parforholdet.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).