volder@thepraxis.dk

BOOK TID

MOD TIL AT VISE SIG SELV I PARFORHOLDET

Det der bliver sagt: Skrid med dig! Det der længes efter: Kom og hold om mig!
Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

Jeg møder mange par i klinikken, der kommer fordi de ikke kan mærke hinanden mere.

Tonen mellem dem er ofte blevet hård, rigid og kølig, men bag skjoldet ser jeg to parter, der føler sig ensomme og længes efter hinandens nærvær og kærlighed. De længes ofte efter at blive holdt om, og mærke at de betyder noget for hinanden.

Når først luften imellem dem er fyld af kritik og hårde ord, kan intimitet og tryghed ganske enkelt ikke gro. Det er blevet den nye måde at være sammen på. Så det kan virke voldsomt risikabelt at vise sig selv, og vise sin længsel, hvis der blot forventes en afvisning. Men sagen er, at de ikke bestiller andet end at afvise hinanden (og sig selv). Forskellen er bare at den ene er autentisk og den anden sidder fast.

HVEM SKAL SÅ BEGYNDE?

Den modigste, der først tør være autentisk og vise sig selv. Eller den der har besluttet sig for ikke at ville sidde fast i dette mønster mere. Med mod og vilje kan det ofte lade sig gøre, og det er som regel bare én af jer, der skal skifte den kritiske tone ud med en kærlig, og den anden vil følge med. Måske hurtigere end forventet.

Mange af de par jeg møder har siddet fast i flere år. Den ene vil ikke tage chancen og vise sig selv, før den anden har har taget chancen – og sådan holder de sig selv (og hinanden) fast i konstante afvisninger.

Der bliver større og større afstand imellem dem. De sidder ofte ensomme på deres egen øde ø, og begge bange for ikke at være tilstrækkelige, eller elsket. Men når vi tør vise vores sårbarhed og hvad vi længes efter vi nærmere os selv. Og når vi er nærmere os selv, så kan vi også nærme os hinanden.

Tør du tage chancen og vise din partner at vedkommende er betydningsfuld for dig?

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).