volder@thepraxis.dk

BOOK TID

MIN KÆRESTE HAR VÆRET UTRO

Pludselig ser du en sms tikke ind på din kærestes telefon: ”Tak for i nat. Det var dejligt ;)” og din verden braser sammen

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

Hjertet hamrer uhæmmet, mens det hele sortner. Alt går i stå. Tæppet under dig bliver revet væk, og hele dit liv, som du kender det, forsvinder på et splitsekund. Er det sandt det her? Du niver dig i armen, i håb om at det blot er et mareridt, men desværre. Kroppen overvældes af følelser, og den går i chok. Du kan ikke rumme det. Dit liv, hele din verden og dine drømme er knuste.

Efter en rum tid, når den værste vrede har lagt sig, står de fleste tilbage med en dyb sorg og en altoverskyggende følelse af ikke at være tilstrækkelig. Selvværdet har lidt et ordentligt knæk, og de fleste står tilbage og tvivler på sig selv. Når jeg ikke kan stole på den, jeg har valgt at dele mit liv med, hvem kan jeg så stole på? Hvordan kan jeg være så dum og naiv?

Hvad er det, der sker, når ens verden bryder sammen efter utroskab? Det føles på den ene side sorgfuldt at skulle give slip og gå sin vej. Men på den anden side er det måske endnu sværere at turde håbe på, at I kan finde ud af det igen?

Ud over at det kan være voldsomt bøvlet med alt det praktiske, f.eks. at skulle dele boet, børnene og vennerne mellem jer, er der også en masse knuste drømme og minder, der kan være svære at pakke væk. Det, I måske har brugt mange år på at bygge op sammen, kan tage lang tid at komme sig over. Og hvem ved, måske I kan finde ud af det alligevel?

EN FÆLLES IDENTITET

Flere filosoffer peger på, at vi går ind i et parforhold med et ønske om at danne et ”vi”. Det indebærer, at vi lukker vores elskede inden for vores personlige grænser, og deres mål, drømme og værdier således til en vis grad bliver vores egne. Vi skaber på den måde en ny verden og en fælles identitet, som bliver en udvidelse af vores egen identitet – vores liv. Det er en identitet, som vi bruger lang tid på at bygge op, og som bliver en integreret del af vores liv.

At skulle gå fra dette ”vi” betyder, at vi ikke kun mister den person, vi elsker, men vi mister også noget af os selv, nemlig en del af vores identitet. Det kan føles voldsomt tomt, meningsløst og ensomt at skulle gå fra det hele. Derfor vælger mange at bygge videre på det ”vi”, som de allerede kender og er en del af. Det føles lettere end at skulle begynde forfra med en anden, hvor der for øvrigt heller ikke er nogen sikkerhed for, at utroskab ikke kommer til at ske igen.

At være villig til blot at vende sig om og gå fra dette ”vi” betyder at være villig til at ødelægge din egen udvidede identitet. Derfor kan det være så svært at gå uden at se sig over skulderen eller blot skifte sin kæreste ud med en anden, medmindre kærligheden ikke længere eksisterer. Når man elsker sin kæreste, kan der ikke være nogen anden. Vi kan ønske, at den, vi elsker, bliver bedre til bestemte ting, men ingen andre kan være ham/hende.

Der er desværre ingen andre end dig, der ved, hvad der er rigtigt for dig i den situation. Måske vælger du at gå din vej, måske vil du have en pause, eller måske ønsker du, at I kan finde ud af det igen? Der er mange muligheder, men beslutningen bør du vente med at tage, til den værste sorg har lagt sig. Har du behov for det, kan du altid tage væk nogle dage eller uger, måske tage hjem til en ven eller en veninde. Hvis du beslutter dig for at give jeres forhold en chance, skal du være forberedt på at ville arbejde på det. Det bliver sandsynligvis ikke nemt, men det kan lade sig gøre. Du kan læse mere om utroskab her.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).