volder@thepraxis.dk

BOOK TID

ER MAGTKAMP VED AT ØDELÆGGE DIT PARFORHOLD?

Mange af os har tidligere oplevet, og mange oplever stadig dagligt, at magtkampen er blevet det, som der fylder mest i vores parforhold og at det er den, der ødelægger vores hverdag, og vores lyst og overskud til hinanden

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

Du gider ikke rigtig gøre dig umage mere, det kan være lige meget. Hun lægger alligevel ikke mærke til det, og hvis hun endelig gør, virker hun bare ligeglad. I øvrigt er alt hvad du gør forkert. Du har også mistet lysten til at lave noget sammen hende, hun vil alligevel hellere bare blive hjemme og er altid bare træt. Det er som om, at intet du gør er godt nok, og du kan lige så godt bare lade vær med at gøre en indsats, for du har jo forsøgt alt, og bliver bare afvist. Og havde det ikke været for dig, så…

Sådan kan vi gå i evigheder og bebrejde hinanden/forsvare os selv, i takt med at vi bliver mere og mere fokuseret på hvor irriterende partneren er, indtil vores syn er blevet så sløret at vi slet ikke kan se noget godt i hinanden mere. Vi er opslugt af vores eget (og det går begge veje) og ser slet ikke den anden mere.

ER JERES HVERDAG BLEVET EN LANG MAGTKAMP?

Hverdagen er blevet til en lang magtkamp, der handler om at få den anden til at gætte hvad du har behov for, alt imens du afviser enhver tilnærmelse, og afvisningen fører ofte til passivitet, og jo mere passivitet des mere afvisning. Og det er her det ofte går galt, hvis I ikke kommer ud af det mønster.

Med mindre du ligefrem ønsker en hverdag med magtkampe og evige skænderier, er du nød til at gøre noget andet. Du er nød til at give noget af dig selv, også selvom det virker uretfærdigt (han/hun skal ikke vinde, det altid er dig…, og at du har prøvet 100.000 gange før). Det kan gøre ondt at give slip på magtkampen, det kan føles som om man “giver op”, “taber” eller giver den anden ret, men der er ingen vindere her, og det er den eneste vej, hvis du vil ud af den.

HVAD KAN DU GØRE FOR JERES PARFORHOLD?

Prøv istedet for at bede om det du vil have hjælp til, på en ikke angribende måde, istedet for at han/hun skal gætte at du har brug for hjælp. Det er ikke sikkert du får det du beder om, men det skal ikke forhindre i at spørge om det. Hvis du gerne vil tilbage til jeres kærlige forhold, er du nød til at mødes på midten og udvise kærlighed frem for fjendtlighed. Pak pegefingeren ned i lommen og ammunitionen langt væk. Det gælder naturligvis jer begge.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).