volder@thepraxis.dk

BOOK TID

KAN JEG ELSKE ANDRE, NÅR JEG IKKE ELSKER MIG SELV?

At elske / acceptere sig selv, før man kan elske andre, er en sandhed, der er svær at komme udenom. Men hvad betyder det i praksis?

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

Nedenstående er ikke et udtryk for en rigid sort/hvid grænse. Det er uundgåeligt, at to mennesker, der lever i et parforhold, vil påvirke hinanden. Vi er til en vis grad afhængige af hinanden, og vores verden vil nødvendigvis blive vendt på hovedet, hvis forholdet opløses. Men spørgsmålet er, om du oplever, at du er i et ligeværdigt parforhold, eller om du ofrer dig selv til fordel for forholdet. Det er et spørgsmål, som kun du kan svare på Har du en grundlæggende følelse af, at din verden stadig vil dreje rundt, hvis du var alene?

ET PAR TING AT REFLEKTERE OVER:

Listen med udsagn er ikke fyldestgørende, og der findes heller ikke et endegyldigt facit, der betyder, at hvis du kan nikke ja til tre punkter, så elsker du ikke dig selv. De er blot til at reflektere over. For som sagt kender kun du svaret på, om du overvejende føler, at dit parforhold er baseret på ligeværdighed og gensidighed. Ligesom det også kun er dig, der ved, om du føler dig værdifuld som menneske, både når du er alene, og når I er sammen.

Er der derimod flere af punkterne, du kan nikke genkendende til, og føler du dig afhængig og ufri i dit forhold, ved du nu, at det også kan være anderledes. Det betyder ikke nødvendigvis, at du ikke fortsat kan blive i dit forhold, men det betyder, at du skal gøre noget andet. Noget for dig selv. Det, du har gjort indtil nu, er det bedste, du har kunnet, og det er det, som du har lært. Vi kan ikke forcere en forandring, så først når du er klar til at give dig selv noget mere plads, kan du begynde at gøre noget andet.

Hvis du læser det her nu, så kan det faktisk anses som det første skridt på vejen. Første skridt er nemlig altid at blive opmærksom på, hvad der sker inde i dig.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).