volder@thepraxis.dk

BOOK TID

KAN DU TÅLE AT FÅ DET SAMME TILBAGE, SOM DU SELV SENDER UD?

Når du knurrer af din partner, så trækker vedkommende sig, eller bider tilbage.
Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

Hvis du vil elskes i dit parforhold, så må du gøre dig elskelig. Det kan få mange par til at spærre øjnene op og fremhæve de dybe panderynker. Nogen gange kigger de på mig, som om jeg ikke har fattet noget som helst af deres situation.

Det kan aktivere alverdens følelser af urimelighed som ’det har jeg prøvet og det virker ikke’ eller ‘jeg gider i hvert fald ikke give noget af mig selv, før han…’ eller ‘det er da helt vildt uretfærdigt, når hun aldrig…’

Parret har nogen gange brugt flere år sammen, hvor de i deres stille indre har argumenteret over for sig selv, fundet beviser og rationaliseret sig frem til, at det kun er rimeligt at de er vrede, sårede og frustrerede.

‘Du skal ikke tro du betyder noget for mig, når…’ eller ‘så let skal du ikke tro du slipper…’ og ‘når du ikke gider spørge ind til mig, så…’

SIDDER FAST I EGNE OVERBEVISNINGER

De sidder fast i deres egen overbevisninger. De er blevet hårde og uigennemtrængelige, og VIL ikke give sig eller nærme sig hinanden. ‘Du får INTET af mig, før…’

Så hvad er det, du vinder ved at holde fast? De fleste par jeg møder i min praksis, føler sig ensomme og uelsket. De kan ikke holde sig selv ud, de er bitre og al livsglæde er for længst suget ud af dem.

Den eneste måde at opnå et kærligt forhold på, er ved selv at byde ind med kærlighed. Ved at turde vise sig selv for den anden og have mod til at være sårbar.

At erkende hvad der i virkeligheden er på spil, som i de fleste tilfælde handler om en længsel efter at føle sig elsket og betydningsfuld for den anden. Og skaffe sig sine behov på den måde, hvor der er størst sandsynlighed for at få dem dækket ind. Ved at gøre sig elskelig, som er modsætningen til afstand, straf og gidseltagning.

AT GØRE SIG ELSKELIG

At være elskelig er også at tage ansvar for relationen og dine behov. Det betyder ikke at du skal være grænseløs, eller blive mindre af dig selv, og mere som den anden. Heller ikke at du automatisk skal ofre dig for den anden. Men at der er accept af hinanden, en vilje til dybere forståelse for, hvad der i virkeligheden sker imellem jer, og ikke kun forholder dig til egne antagelser.

Erkendelsen af, at du selv og helt frivilligt har valgt din partner, kan også hjælpe lidt på vej. Du er ikke tvunget ind i parforholdet. Så med udgangspunkt i, at du frivilligt har valgt din partner, er der nok en vis sandsynlighed for, at du elsker vedkommende.

Når du er elskelig, forventer du at blive behandlet ordentligt, og ikke på forhånd antager at blive svigtet. Du forventer naturligvis også at din partner elsker dig. Du accepterer jeres forskellighed og modsatrettede behov, og der er gensidig respekt for hinandens grænser og medansvar for relationen.

Vil du derimod ikke erkende at din partner er betydningsfuld eller at du elsker vedkommende, så sidder du fast, hvis du ikke er klar til at give slip.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).