volder@thepraxis.dk

BOOK TID

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE VÆRE KÆRLIG

Husker du selv at byde ind med noget kærligt, eller går du bare og venter på, at din kæreste viser sin kærlighed? Hvem skal så begynde?

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

I mange parforhold går begge parter og venter på, at den anden udviser noget mere omsorg og kærlighed, og ventetiden kan være en kølig og fjern affære, der kun efterlader os ensomme og nedtrykte. Nogle par er kommet så langt væk fra deres valg om at elske hinanden, at de begge stædigt har besluttet sig for, at de ikke vil yde eller ofre mere for forholdet. I hvert fald ikke før den anden gør det, for det skal være ‘lige’ og retfærdigt.

Tiden går med at holde hinanden som gidsler, og afstanden mellem dem bliver større og større. De bliver mere og mere frustreret på hinanden, og det eneste, de ser, er, hvad den anden ikke gør. Tanken om, at de selv kan gøre noget for at komme tættere på, er for fjern. De er begge efterladt magtesløse i en magtkamp, der kan være svær at komme ud af. Det er et uhensigtsmæssigt mønster, der begge bunder i samme ønske: at føle sig elsket.

NÅR PARTERNE SIDDER FAST

Så hvorfor er det så svært at vise din partner den kærlighed, han/hun (og dig selv) ønsker? Ofte er det, vi savner, jo det, vi selv mangler at give, og kærlighed er også det, vi gør, nemlig kærlige handlinger. Kærligheden er et valg. Et valg om at ville have et kærlig forhold til hinanden og sørge for selv at være den kærlige person, som vi ønsker i vores partner.

Det kan være meget svært at nærme sig et menneske, der udstråler ”hold dig væk”, og hvis begge parter går rundt og er ukærlige og fjerne, kan mønstret være svært at bryde. Når man erkender, at man selv er med til at skabe dette mønster, er man nødt til at være den, der tager skeen i den anden hånd og gør noget andet for at bryde mønstret. Og hvorfor overhovedet overlade ansvaret for dit humør og din livskvalitet i hverdagen til din partner, når du selv kan vende billedet? Der er ingen, der er blevet lykkeligere af at gå og vente i frustration, og halvdelen af ansvaret er trods alt dit eget.

HVAD KAN I GØRE HVIS I ER FANGET I DETTE MØNSTER?

Husk på, at I er to om at tage ansvaret for jeres forhold.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).