volder@thepraxis.dk

BOOK TID

HVORFOR BLIVER JEG TILTRUKKET AF EN, DER IKKE ELSKER MIG?

Hvem har lært dig om kærlighed, og hvis kærlighed har du mest været afhængig af i livet… Hvordan bringer vi fortidens mønstre med os ind i kærlighedslivet.
Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

…Dine forældres eller de voksne omkring dig, da du var barn. Det var dem der allerførst lærte dig hvordan kærlighed så ud, og du var helt afhængig af den for at overleve. Så havde du forældre/voksne omkring dig, der forsømte dig, ikke gav dig omsorg eller gjorde dig fortræd, så er det sådan du har lært at modtage kærlighed. Vi bliver ubevidst tiltrukket af et velkendt mønster.

Vi bliver ubevidst draget af det vi har oplevet som børn, for at fikse det vi længes efter fra barndommen. Alle de gamle overvældende følelser bringer os lige tilbage til vores længsel og afhængighed og vi kan genspille de gamle velkendte overlevelsesstrategier. Det kan paradoksalt nok for mange, virke trygt at vende tilbage til det velkendte, for det er på et ubevidst plan til at forstå. Også selvom vi som voksne med vores fornuft godt kan se, at det ikke er hensigtsmæssigt eller ligefrem destruktivt.

HVAD HAR VI LÆRT OM KÆRLIGHED?

Vi har som voksne fået forståelse for at kærlighed kan være mere, men vi sidder fast i den gamle længsel efter det vi ikke fik, og bliver ved med at forsøge at skaffe det. Fikse det, en gang for alle. Nu skal det lykkedes.

På det mere opmærksomme og bevidste plan, ønsker vi måske modsætningen. Nå vi tænker over hvilken kæreste vi søger, kan vi have lister med ord som omsorgsfuld, nysgerrig, intelligent, humoristisk. Men ubevidst bliver vi forelsket og tiltrækkes som en magnet, af det uforløste fra barndommen. Den samme velkendte energi. I stedet for at sørge over det vi ikke fik, bliver vi ved med at prøve.

De der tiltrækkes af hinanden, har ofte samme grad af uforløste følelser fra fortiden. Og det kan være forløsende, hvis I kan arbejde på det sammen og støtte hinanden i udviklingen. Det afgørende for udvikling, er at der plads i jeres forhold til at undersøge hvad der sker, og at være nysgerrige på den udvikling, frem for at fastholde jer i et gammelt mønster, ingen af jer vokser af.

Er der ikke plads i forholdet kan det blive svært, men du kan altid arbejde med dig selv. Vær nysgerrig på dig selv, i stedet for at bebrejde dig selv for at falde for den samme energi igen og igen. Hvad er du tiltrukket af ved denne person? Hvor kender du det fra? Hvad trigger dig og hvad aktiverer de gamle velkendte følelser? Hvad kan du lære af det? Hvad længes du efter?

Vær opmærksom! Giv dig selv den omsorg du længes efter som barn.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).