volder@thepraxis.dk

BOOK TID

Hvordan foregår psykoterapi?

Der kan være uendeligt mange grunde til at gå i psykoterapi og det er derfor svært at generalisere, men et typisk forløb handler ofte om, at give os selv lov til at være dem vi er.

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

FØRST NÅR VI BLIVER OS SELV, KAN VI SKABE FORANDRING

Vi har alt for travlt med at være noget andet end det vi er. Vi burde være klogere, smartere eller gladere, hvilket blot holder os fastlåst i selvbebrejdelse og måske endda selvhad.

Vi måler os med normens idealer og succesfortællinger, og alt for ofte hører jeg klienter der føler sig som en fiasko, når de ikke kan leve op til andres forventninger.

HVAD ARBEJDER VI MED I TERAPIEN?

I terapien arbejder vi på at komme ind til hvad der giver mening for dig, og hvordan du kan give dig selv plads, til at være dig. Det er ganske simpelt umuligt at skabe forandringer, når vi ikke er opmærksomme på os selv.

Mit primære formål er derfor at øge din opmærksomhed på – og accept af – dig selv. Så du kan mærke hvordan det er at være dig, med øget selvfølelse, selvomsorg, og opmærksomhed på dine grænser.

METODE

Fundamentet i terapien er baseret på fænomenologi, samt eksistentiel/humanistisk og gestaltterapeutisk teori. Men jeg lægger først og fremmest vægt på dialogen og kontakten med dig, frem for at lade teorien være styrende i samtalen.

Du er den der kender dig bedst, og jeg er ikke dommer for hvad der er rigtigt og forkert for dig. Jeg bilder mig heller ikke ind at jeg er ekspert på dine vegne, men jeg forholder mig nysgerrigt til, hvordan du bærer dig ad, med at være i verden.

Hvert forløb er dog helt individuelt og varierende alt efter om temaet er traume, selvværd, depression eller kærestesorger. Nogle klienter kommer med meget konkrete og enkeltstående problemer, og andre meget komplekse.

De fleste klienter kommer med 2-3 ugers mellemrum, og vi aftaler evt. ny session fra gang til gang.

Læs mere om psykoterapi her.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).