Hvordan foregår psykoterapi?

Psykoterapi

Der kan være uendeligt mange grunde til at gå i psykoterapi og det er derfor svært at generalisere, men et typisk forløb handler ofte om, at give os selv lov til at være dem vi er.

gratis forsamtale


Læs Google anmeldelser her

Hvordan foregår psykoterapi?

Vi har alt for travlt med at være noget andet end det vi er. Vi burde være klogere, smartere eller gladere, hvilket blot holder os fastlåst i selvbebrejdelse og måske endda selvhad. Vi måler os med normens idealer og succesfortællinger, og alt for ofte hører jeg klienter der føler sig som en fiasko, når de ikke kan leve op til andres forventninger.

I terapien arbejder vi på at komme ind til hvad der giver mening for dig, og hvordan du kan give dig selv plads, til at være dig. Det er ganske simpelt umuligt at skabe forandringer, når vi ikke er opmærksomme på os selv. Mit primære formål er derfor at øge din opmærksomhed på – og accept af – dig selv. Så du kan mærker hvordan det er at være dig, med øget selvfølelse, selvomsorg, og opmærksomhed på dine grænser.

Fundamentet i terapien er baseret på fænomenologi, samt eksistentiel/humanistisk og gestaltterapeutisk teori. Men jeg lægger først og fremmest vægt på dialogen og kontakten med dig, frem for at lade teorien være styrende i samtalen. Du er den der kender dig bedst, og jeg er ikke dommer for hvad der er rigtigt og forkert for dig. Jeg bilder mig heller ikke ind at jeg er ekspert på dine vegne, men jeg forholder mig nysgerrigt til, hvordan du bærer dig ad, med at være i verden.

Hvert forløb er dog helt individuelt og varierende alt efter om temaet er traume, selvværd, depression eller kærestesorger. Nogle klienter kommer med meget konkrete og enkeltstående problemer, og andre meget komplekse.

Har du problemer med din nærmeste. Så kan du også læse om hvordan parterapi foregår.

De fleste klienter kommer med 2-3 ugers mellemrum, og vi aftaler evt. ny session fra gang til gang.

Certificeret / medlem