volder@thepraxis.dk

BOOK TID

Hvad snakker man om i parterapi?

Dialogen i parterapi er meget varierende, alt efter hvilken konflikt og situation parret står i, men samtalen handler grundlæggende om hvad der sker imellem jer. 

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

PARTERAPI ER EN DIALOG

I parterapi er det jeres relation der er i terapi, og vi snakker primært om hvad der sker imellem jer. Der er i sagens natur to forskellige der bidrager til relationen. Hvis den ene af parterne ofte er vred og den anden reagerer følelsesmæssigt på vrede, så sker der noget imellem jer, og det er netop den dynamik parterapeuten er opmærksom på.

Der er ingen af parterne der er rigtige eller forkerte. Som udgangspunkt byder begge ind med det bedste de kan. Men de kan øge opmærksomheden på hvad der sker i dem selv, og imellem dem, så de kan arbejde på parrelationen.

PARTERAPI HANDLER IKKE OM HVOR SKABET SKAL STÅ, MEN HVORDAN I TALER OM HVOR SKABET SKAL STÅ

Ofte er parterne fanget i en konflikt der handler om at få ret. De tænker parterapeuten kan fortælle hvad der er rigtigt, forkert, rimeligt eller urimeligt. Men snakken under sessionen handler ikke om hvem der har ret, i en givet situation.

Ofte handler konflikterne om noget underlæggende. Der er noget dybere der er på spil. Og det er det der er interessant at snakke om i parterapi, så I får en forståelse for hvad der bliver sat i gang, når I går ind i en konflikt.

At gå ind i en parrelation aktiverer en masse gamle instinkter, forsvarsmekanismer og overlevelsesstrategier. Og det er netop dem, vi snakker om. Når vi for øje på hvordan vi oplever verden, får vi mulighed for at regulere dem til hvad der sker i situationen her og nu.

Mange par oplever ofte når konflikten spidser til, at de slet ikke kan finde hoved eller hale i hvad der skete. Samtalen begyndte måske med hvem der henter børnene i dag, og ender et helt andet sted.

I PARTERAPI VENDER VI BLIKKET INDAD

Vi peger ikke fingre og det handler ikke om at få ret, eller trumfe den anden. Men vi snakker i stedet om at opdage hvad I gør ved jer selv, og hinanden, i processen når I forsøger at få ret.

Vi snakker også om, hvordan I kommunikerer og taler sammen. Er tonen blevet hård eller bebrejdende og måske øger afstanden mellem jer, eller er den tillidsfuld og nærværende?

Alt efter hvilket tema I kommer med, kan det man snakker om i parterapi variere, men som udgangspunkt handler det ikke om at finde ud hvis skyld det er.

Vil I høre mere om hvem jeg er, eller hvordan jeg arbejder, er I velkommen til at booke en gratis forsamtale her.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).