volder@thepraxis.dk

BOOK TID

FORLADT: DET ER SLUT MELLEM OS - JEG ELSKER DIG IKKE MERE

Har din kæreste forladt dig, som lynet fra en klar himmel?
Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

Måske du vågnede op til en helt almindelig morgen. Alt var som det plejede, og dagen gik sin normale gang. Der var ro i kroppen og systemet, og dagens gøremål lå forud for morgenkaffen. Måske du tænkte på weekendens romantiske middag, hvor I snakkede om den ferie I var ved at planlægge, eller andre planer for fremtiden. Alt var normalt.

Pludselig slår lynet ned. ‘Det er slut’ får du af vide. Din kæreste er som lynet fra en klar himmel blevet din ekskæreste. Det kan virke som om du har fået en syngende lussing, og hele kroppen kan reagere med at gå i chok.

MENINGEN MED LIVET

Meningen med livet kan føles som revet væk under dig, og du står alene tilbage og kan ikke finde hoved eller hale i livet. I morges var I et ‘vi’, nu er der bare et ‘jeg’ tilbage. Et ‘jeg’ der farer desorienteret rundet, og søger efter mening med det hele, og samtidig forsøger at forstå hvad der er virkeligt eller ej. Er det en joke? Har jeg gjort noget galt? Det mener du ikke? Den grumme realitet, kan blande sig med håb om, at det ikke er rigtigt. Kroppen kan simpelthen ikke forstå hvad der er sket og kan ikke orientere sig til den nye virkelighed.

Det er en krise hvor hele livet kan blive vendt på hovedet. Dels kan det påvirke dit liv her-og-nu. Hvad så nu? Skal jeg flytte? Det du ellers havde planlagt i dag eller troede du skulle, da du vågnede i morges, kan synes ligegyldigt og meget uvirkeligt. Måske din krop skiftevis går chok for at gå i panik. Måske du mærker sorgen overvælde dig, blandet med vrede og afmagt. Det hele virker måske uvirkeligt eller som et mareridt, du bare ønsker at vågne op fra. Men det bliver ved.

FREMTIDEN

Så begynder tankerne om fremtiden… Hvad så med den ferie vi havde planlagt. Eller de drømme vi sammen havde. Tankerne kommer rullende ind som den ene mavepuster efter den anden, og kroppen begynder langsomt og så småt og drypvis at forstå at dit liv er forandret. Du kan være splittet imellem ikke at ville acceptere den nye virkelighed, og ønsket om at komme videre.

Tankerne om fortiden er ofte dem der er været at forstå, og kan nemt blive vendt indad. Hvorfor så jeg det ikke komme? Hvordan kunne jeg være så blind? Er jeg bare blevet holdt for nar hele tiden? Kan jeg overhovedet have tillid til nogen mere? Kan jeg overhovedet stole på mig selv? Hvad har jeg gjort galt?

NÅR DU VENDER DET INDAD

Måske du går i gang med et større analysearbejde for at finde ud af, hvor du fejlede. Var det fordi jeg ikke var interessant nok? Gik jeg for meget op i mit arbejde? Hvad kunne jeg have gjort anderledes? Selvbebrejdelserne strømmer ned over dig, mens du måske tænker at din eks bare nyder livet lige nu.

Hele kroppen er i chok og det hele er uforklarligt. Du troede I havde det godt og pludselig var dit liv forandret. Dette er en krisesituation for kroppen, der tager tid at omstille sig til, og for systemet til at forstå. Måske du oplever at du valker og ikke kan finde nogen mening med noget overhovedet. Det hele virker ligegyldigt og du mærker ensomheden som et klaustrofobisk bur, du ikke kan komme ud af.

EN DAG AD GANGEN

Før kunne du måske tænke ud i fremtiden, men nu kan du måske kun overskue 5 min. ad gangen. Stille og roligt bliver 5 min. til en dag, en uge og en måned. Og stille og roligt som kroppen forstår og tilpasser sig den nye livssituation, begynder livet så småt at give mening igen.

Og når accepten at den nye livssituation melder sig, kommer der en dag, hvor det hele igen giver mening. Og du vågner op en morgen, og er glad igen. En krise er nemlig også en kærkommen mulighed for udvikling.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).