Skift “man” ud med “jeg”!

Psykoterapi København

Sådan kan man da ikke have det…

Man hører det ofte, når man sådan sidder der og ser Go’ morgen Danmark, og de bliver enige om hvad man bør gøre og hvad man ikke bør gøre. Sådan og sådan føler man jo, når man mister sit job, siger manden på TV. Og så sidder vi hjemme i stuen og tænker, nååh, det er sådan man føler når man mister sit job.

Dejlig bekvemt at vi ikke engang behøver tage stilling til hvad vi føler, men også virkelig skræmmende. Ikke kun fordi mange har en oplevelse af, at være “forkert” når vi ikke kan genkende os selv i man-helvede, men endnu mere fordi vi er fremmedgjorte over for os selv. Vi ved ikke engang hvad vi selv mener og føler. Og hvis vi endelig gør, er det de færreste der tør stå frem med det, af frygt for at få med man-øksen. Vi indordner os normen – ikke nødvendigvis fordi det er det, der er bedst, men fordi det er det, der er flest der gør – og bliver dagligt mindet om den, særligt på de sociale medier.

Prøv at skifte man ud med jeg. På den måde kan du ikke undgå, både at blive personlig og at tage ansvar for dine udsagn, men også at tage stilling til hvad du selv synes føles rigtig og forkert – for dig. Og du vil også hurtigt mærke, at alt det man synes, ikke nødvendigvis er det du synes.

Du behøver ikke gemme dig bag et man, for du kan sige, tænke og føle lige præcis det du vil!

Overvejer du at tale med en psykoterapeut?

Ring på 50 86 52 08 eller send mig en mail, hvis du er interesseret i at booke tid til enten psykoterapi eller parterapi, eller har yderligere spørgsmål. Jeg er certificeret og eksamineret par- og psykoterapeut/KI, fra en 4-årig uddannelse godkendt af Dansk Psykoterapeutforening. Jeg har skrevet speciale i kærlighed og parforhold og tilbyder parterapi og individuel terapi i København K. Jeg har naturligvis 100% tavshedspligt.