Ofte stillede spørgsmål til terapeuten

Der findes uendeligt mange spørgsmål om terapi og myter om terapeuter, og mange af dem er ganske underholdende. Brænder du inde med noget, du ønsker en afklaring på, så send mig en mail.

psykoterapi-parterapi-faq

“Skal du bare sidde der og lytte og overlade snakken til mig?”
Ironisk nok er det dig, der skal gøre arbejdet, selvom det er mig, der er på arbejde. Ingen kender dig bedre end dig, og kun du kan løse dine problemer.

“Hvor mange timer skal der til, før jeg er fikset?”
Vi bliver aldrig færdige eller “fikset”, for livet er én lang udvikling. Heldigvis. Et terapiforløb er individuelt i forhold til, om det er et afgrænset problem, der fylder lige nu, eller om du er interesseret i et længere udviklingsforløb. Derfor er det er umuligt at sige, hvor mange timer der skal til. Men ét er sikkert: Du bestemmer, hvor længe vi fortsætter.

“Har du krystalsten i vindueskarmen og kurvefletstole?”
Krystalsten: Nej
Kurvestole: Ja, desværre

“Hvad ved du overhovedet om det virkelige liv?”
Udover at have været i reklamebranchen i mere end 25 år, er jeg både mor, bonusmor, kæreste, ekskone, datter, svigerdatter, søster og veninde. Jeg har boet i Liebhaver/villa i Hørsholm og i ét-værelses på Christianshavn, og mine underboer kan også være latterlige. Jeg har erhvervet mig en god samling tatoveringer og fortrudt nogle af dem igen. Jeg har mistet mennesker, jeg holdt af og lukket nye ind. Med andre ord, mit liv er med stor sandsynlighed som mange andres, både på godt og ondt.

“Kan du se igennem mig?”
Ja

“Har terapeuter overhovedet nogen humor?”
Nej

“Hvad sker der, hvis jeg kommer for sent?”
En konsultation varer 50 minutter, og jeg har som regel en ny, der begynder, når din slutter. Så hvis du kommer for sent, bliver din tid altså tilsvarende kortere.

“Hvad nu hvis jeg ikke kan komme alligevel?”
Afbud skal meldes senest kl 16 dagen før på tlf. 50 86 52 08 (gerne sms) eller via mail til hello@thepraxis.dk. Ved senere aflysning eller udeblivelse opkræves fuldt honorar for konsultationen.

“Hvad nu hvis jeg kommer til at tude?”
Bare rolig, jeg har altid en Kleenex klar. Du er nemlig ikke den eneste.