Ofte stillede spørgsmål

At gå i terapi og dele ens inderste hemmeligheder med terapeuten kan ofte give anledning til at også blive nysgerrig på terapeuten. Så her er et par udvalgte spørgsmål, jeg er blevet stillet udervejs.

psykoterapi-parterapi-faq

“Hvad ved du overhovedet om det ‘virkelige’ liv?”

Udover at have været i reklamebranchen i mere end 25 år er jeg både mor, bonusmor, kæreste, ekskone, datter, svigerdatter, søster, moster og veninde. Jeg har boet i liebhaver-villa i Hørsholm og i skurvogn på Christiania. Mine naboer kan også irritere mig, og jeg kan også koge over af vrede. Jeg har erhvervet mig en god samling tatoveringer og fortrudt nogle af dem igen. Jeg har mistet mennesker, jeg holdt af, og lukket nye ind. Med andre ord: Mit liv er som de flestes – på godt og ondt.

“Er dit liv perfekt?”

Langt fra. Livet er en lang rejse, som vi aldrig helt bliver færdige med. Jeg tror ikke på et statisk mål, og når vi når dertil, så er alt perfekt og udviklingen fuldendt. Livet er en proces, hvor vi hele tiden møder nye og uforudsete udfordringer, og vores behov og ønsker ændres undervejs.

“Var det fordi, du selv havde issues, at du blev terapeut?”

Jeg oplevede, at det, jeg havde gang i, pludselig ikke mere gav mening for mig, og jeg oplevede en øget nysgerrighed på at ‘finde mig selv’ og revurdere de værdier, jeg havde bygget mit liv op omkring. Psykoterapi blev et naturligt valg for mig, men i bund og grund kender jeg ikke nogen, der ikke bærer rundt på issues, de ønsker at løse.

“Hvad nu, hvis du ikke kan lide din klient”

Det handler ikke om, hvad jeg kan lide og ikke lide. Jeg ser ud over det. I terapien er alle mennesker lige værdige, og det er ikke mine følelser, det handler om, men klientens.

“Har du tavshedspligt”

Ja, jeg har 100% tavshedspligt, og følger de etiske regler (https://psykoterapeutforeningen.dk/etikregler/) udstedt af Dansk Psykoterapeutforening

Er der mere du vil vide?

Du er altid velkommen til at kontakte mig på tlf. 50 86 52 08 eller på hello@thepraxis.dk hvis du har yderligere spørgsmål.