Parterapeut Roskilde

parterapeut-roskilde

Går konflikterne i hårknude, og sidder i fast i misforståelser eller manglende kommunikation, eller måske en af jer har haft en affære? En dygtig parterapeut i Roskilde kan hjælpe jer på rette vej

book forsamtale


Læs Google anmeldelser her

Leder I efter en parterapeut i Roskilde?

Uanset årsag (og dem kan der være mange af) er det sjældent et dårligt valg, at få en parterapeut med i jeres proces. En terapeut kan gøre jer opmærksom på blinde vinkler og hvad der rent faktisk sker imellem jer, som kan være utrolig svært at se, når man selv er viklet ind i konflikten og måske ramt af overvældende følelser og forsvarsmekanismer.

Terapeuten vil typisk hjælpe jer med et klart billede af konflikten, så det indviklede bliver tydeligt, håndgribeligt og til at forholde sig til. Ikke hermed sagt at processen er nem, men den bliver mere enkel.

I parterapien vil få mulighed for at arbejde med jer selv og jeres relation i en helt ny ramme og med helt nye muligheder. De fleste par oplever forandring allerede efter få gange og deres forhold og relation bliver mere reflekteret, ansvarlig og bevidst. Hverdagen bliver nemmere, og det der før virkede håbløst, virker nu muligt.

Desværre har vi for vane at ’køre’ hverdagen på automatpilot, hvilket ikke er mærkeligt med alt det vi har om ørerne, og knap tid nok til at trække vejret helt ned i maven. Men det betyder også at vi kommer til at handle ureflekteret og uden nærvær. Og det går ud over livsglæden, da livet ’kommer til at ske’ for os, som en passager på bagsædet, og ikke den der sidder forrest og drejer rattet.

I vil under forløbet med parterapi opdage noget nyt om jer selv og jeres relation og I vil lære (hvis I vil) at forholde jer til hinanden, som dem I er, nemlig to forskellige personer der frivilligt har valgt hinanden. I vil blive opmærksomme på antagelser mellem hinanden, når I er fanget i fastlåste reaktionsmønstre og gamle strategier, når I glemmer at lytte og er for optaget af jer selv og når kommunikationen er utydelig. Og allervigtigst hvordan I selv bærer jer ad med at bidrage til konflikterne.

Et godt forløb med parterapi kræver naturligvis at I er villige til at arbejde med jer selv og jeres relation.

Den rette parterapeut i Roskilde

At være parterapeut er desværre ikke en beskyttet titel. Den lokale bager i Roskilde kan sågar kalde sig for ’parterapeut’ efter 8 weekendmoduler på tvivlsomme uddannelsessteder. Så vær opmærksom på uddannelse og erfaring. At vælge en terapeut med en psykoterapeutisk baggrund, eller en psykolog med parterapi som overbygning, sikrer du dig en veluddannet parterapeut.

Afsøg jeres område, og tilbyder parterapeuten en gratis indledende samtale, kan I få mulighed for at spørge nærmere ind til hvordan vedkommende arbejder.

Virker parterapi?

Parterapi er en ligeværdig dialog mellem jer og den terapeut I finder i Roskilde. Terapeuten skaber rammen for sessionen og I byder ind med indholdet. Det betyder at der arbejdes med det I byder ind med. Så jo mere I er villige til at kigge indad og undersøge eget personligt ansvar, samt åbenhed og en forholden sig til, hvad det gør ved jeres relation, des mere er der at arbejde med.

I skal altså være villige til at opgive kampen, for at få et godt forhold. Det kan for mange virke urimeligt at opgive kampen, men det er desværre også der mange kommer til at sidde fast.

Finder I ikke den rette parterapi i Roskilde?

Er I villige til at søge uden for Roskilde, er I naturligvis velkommen i min klinik i København K, hvor jeg til daglig har klienter i parterapi. Jeg har lokaler lige ved siden at Nørreport station, så det er nemt at komme til med toget fra Roskilde.

I er velkommen til at booke en gratis forsamtale, hvor I kan høre meget mere om mig.

book forsamtale parterapeut-i-roskilde

FOTO: KIRSTEN ADLER

Jeg er uddannet, psykoterapeut MPF, parterapeut og sexolog, på godkendt og evaluerede uddannelsessteder. Jeg er medlem og godkendt af Dansk Psykoterapeutforening og DACS, og har flere års erfaring i parterapi.

Certificeret / medlem