Parterapeut Aalborg

parterapeut-aalborg

At gå til en parterapeut kan være utrolig givende for forholdet og begge parter hver især, hvis I længes efter at finde ind til jer selv, og hinanden igen. Håber I finder det rette match med en parterapeut i Aalborg

gratis forsamtale


Læs Google anmeldelser her

INTRODUKTION TIL PARTERAPI

Desværre er parterapi for mange forbundet med tabu og en følelse af grænseoverskridelse. Mange tænker at hvis kærligheden er stor nok, så skal det hele nok gå, men kærlighed er sjældent nok i sig selv. Et parforhold hvor begge oplever, at der er plads til at være dem de er, kræver også at I er opmærksomme på, hvordan I selv indgår og hvad I byder ind med i relationen, og hvordan I er sammen.

Jeg hører jeg ofte par sige i min klinik, der ville ønske at de var kommet i parterapi for mange år siden. De har ladet stå til gennem for mange år, og frustrationer og konflikter mellem dem har vokset sig større og større, og mange af dem føler sig fastlåste. Det er måske den samme konflikt der har udspillet sig gennem flere år, og de vælger parterapi som sidste udvej. Her opdager de ofte hvordan de har siddet fast, og at vejen ud ikke er nær så håbløs som antaget.

Jo længere tid jeres forhold har været overladt til sig selv, og I ikke har forholdt jer til jeres konflikter, des mere fastlåst kan jeres mønster synes. Det kan virke voldsomt smertefuldt og urimeligt at skulle give slip på magtkampen, hvis det er blevet jeres måde at være sammen på. Men det er også her det bliver fastlåst og nogen gange endda ensomt for begge parter.

Udviklingen ligger som regel i at opdage, at der er andre måder I kan være sammen på. Måder der måske giver mere mening, giver mere livsglæde, er mere nærværende. Også selvom de fleste oplever at de har prøvet alt, viser det sig oftest at det er varianter af samme reaktionsmønster, som får jer til at ende det samme sted igen og igen.

Kan parterapi hjælpe?

Nogle mener at terapi er spild af penge, eller at de har prøvet alt og lige meget hjælper det. Det kan enten skyldes de har valgt en parterapeut med manglende kompetencer, men det kan også meget vel skyldes at parterne har haft en forventning om at terapeuten skulle løse deres problemer, uden at de selv ville bidrage eller tage ansvar for deres relation.

Desværre kommer der ikke til at ske noget andet, med mindre I prøver noget andet. Og her kan en parterapeut være en rigtig god mulighed, for at få klarhed og større opmærksomhed på, hvad der sker i jer selv og mellem jer.

En parterapeut vil kun være spild af penge, hvis I er uheldige at jeres parterapeut i Aalborg ikke har de kompetencer det kræver, eller hvis I ikke er motiverede til at arbejde på jeres forhold.

Hvad forventes af jer som par, i parterapien?

I parterapien forventes det at I tager personligt ansvar og at I begge tager ansvar for jeres relation. Parterapi handler derfor ikke om at fordele skyld, eller rette den anden ind. Men om at opdage hvad der giver mening for jer hver især, og sammen. Og hvordan og med hvad, I hver især kan byde ind til det.

Har I haft konflikter gennem mange år og er den sidste glød brændt ud, er det ikke sikkert kærligheden kan blomstre op igen. Men det kan ofte være svært at får øje på hvad der er hvad, når vi er fastlåste og evt. frustrationer overskygger alt andet. Her kan en terapeut hjælpe med klarhed og få skilt tingene ad.

Mange par oplever efter et endt forløb at de står sammen, hvor de før var hinandens modstandere. De oplever større livsglæde, mere intimitet og nysgerrighed og tonen mellem dem er blevet respektfuld, accepterende og kærlig. Men det kræver at vilje, vedholdenhed og mod, at gøre noget andet end det I gør i dag. Selv den bedste parterapeut i Aalborg, kan ikke gøre en forskel, hvis I ikke er motiverede til at arbejde på jeres parforhold, eller ikke vil byde ind med noget I jeres relation.

At gå i parterapi er en proces og selvom I nok vil opdage forandringer allerede efter første besøg, er én gang sjældent nok. I skal derfor forvente et forløb med den pågældende parterapeut I vælger i Aalborg. Under forløbet bliver jeres nye måde at være sammen på, mere og mere integreret i jeres relation. Jo mere I arbejder derhjemme, med det I opdager under sessionerne, des kortere vil forløbet som regel vare. Det kræver nemlig at der bliver handling på, for at der kan ske udvikling.

Hvordan finder I en parterapeut i Aalborg?

Når I søger efter en parterapeut i Aalborg vil jeg anbefale jer at undersøge lidt mere, end blot lokalområdet i Aalborg. Kig også efter uddannelse og erfaring. Den lokale bager i Aalborg kan kalde sig for parterapeut, da det ikke er en beskyttet titel.

Jeg plejer som hovedregel at anbefale en, der er eksamineret fra en 4-årig (godkendt og valideret) psykoterapeutisk uddannelse, eller en aut. psykolog med parterapi som efteruddannelse. På den måde sikrer I jer de rette kompetencer, når I leder efter en parterapeut i Aalborg.

Vær også opmærksom på om vedkommende har god erfaring og evt. er anbefalet.

Parterapeut i Aalborg

Er I usikre på hvordan I finder den rette parterapeut i Aalborg, eller ikke ved hvad I skal kigge efter, har jeg nedenfor anbefalet en kollega i Aalborg, som jeg varmt kan anbefale.

Pernille Rosenkrans
Familie- og psykoterapeut MPF
terapi@familybalance.dk
Praksis i Aalborg

Online parterapi

Finder I ikke den, I synes er den rette parterapeut for jer i Aalborg, er der også mange der tilbyder online parterapi. Online terapi kan næppe erstatte det fysiske fremmøde til terapi, men det kan bestemt være virkningsfuldt alligevel. Det vigtigste er at I kommer i gang, hvis I oplever at I sidder fast.

Min praksis er imidlertid et godt stykke vej fra Aalborg, da jeg har lokaler i København K. Men I er naturligvis velkommen til at booke en tid til en online forsamtale, hvis I overvejer et online forløb hos mig.

Book tid her parterapeut-i-aalborg

FOTO: KIRSTEN ADLER

Jeg er uddannet psykoterapeut MPF, parterapeut og Sexolog på godkendte og evaluerede uddannelsessteder. Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening samt DACS. Jeg har flere års erfaring med parterapi og går jævnligt i supervision, hos en af landets mest anerkendte psykologer / supervisor.

 

Certificeret / medlem