Sådan kan I komme tættere på hinanden i sommerferien

Parforhold Sommerferie

Er I gledet fra hinanden og er der gået lidt for meget praktik og pligter i hverdagen? Måske I også føler jer en smule ensomme i jeres forhold, fordi I tager afstand til hinanden?

Den afstand I har taget til hinanden, afspejler ofte den afstand I har taget til jer selv. Typisk er det den afstand vi har taget til det forhold vi længes efter, og den afstand vi har taget, fra at være den version af en partner, som vi gerne selv vil være. Måske du føler dig fanget i bitterhed og frustration, men længes efter at være glad og kærlig.

Når vi er fanget og bliver stående der, lader vi stå til. Vi kommer ikke ind til kernen og afstanden bliver større og større. Forholdet bliver bare ikke bedre af sig selv, uden vi aktivt gør noget for at komme tættere på. Tættere på dig selv som den partner du identificerer dig med, en mere autentisk version af dig selv. Og tættere på dine egne længsler til dit forhold.

Vil du være den bitre og frustrerede eller vil du være den kærlige og glade? Også selvom det kan virke urimeligt, fordi din partner altid eller aldrig… Om ikke andet, vær dig, for din egen skyld, ganske simpelt fordi du IKKE VIL være den bitre mere som skygger for din livsglæde.

Langt de fleste par i min klinik længes efter et kærligt forhold, men der er ofte 100.000 forklaringer på hvorfor de ikke kan eller vil. Det bliver ofte den andens skyld ”hvis ikke du altid skulle…” eller ”når du aldrig…”. Men det du længes efter, er ofte det du mangler at give. Og hvis I går og venter på den anden, er I lige vidt.

Det er muligvis nogle helt konkrete grunde til at I tager afstand fra hinanden, men så beslut jer for at arbejde på dem, på en mere autentisk og reflekterende måde.

Sommerferien er en oplagt mulighed

Har du mod på at komme nærmere dig selv og din partner, og længes du efter et mere kærligt forhold, så er det måske nu, hvor der er mere tid til refleksion, og overskud til at bryde med hverdagens mønster.

  • Lev og giv plads til nydelse og oplevelser
  • Find på noget spontant med din partner
  • Begynd en pudekamp i soveværelset
  • Inviter med i bad eller aftenbadning på stranden
  • Vær en mere kærlig version af dig selv, i stedet for at vente på din partner bliver kærlig
  • Grin sammen, fortæl en vittighed, lav en prank på din partner eller lav en sammen på naboen
  • Vær generøs med dig selv, fortæl noget selvafslørende eller pinligt
  • Find din nysgerrighed frem og læg antagelserne på hylden, hvis du lige havde mødt din partner, hvad ville du så gerne vide om vedkommende?
  • Hør erotiske noveller sammen og giv plads til din egen lyst
  • Del jeres (erotiske) fantasier og drømme

Beslut dig for at tage skeen i den anden hånd og insister på det forhold du vil have. Og når sommerferien er slut, så vær vedholdende. Møder du hele tiden forhindringer, så arbejd på dem og få dem fjernet, i stedet for at lade dem komme mellem jer. Et godt forhold falder ikke ned fra himlen.

Rigtig god sommer.

Længes I også efter at komme tættere på? I kan læse meget mere om parterapi her.

Jeg hedder Cirkeline og er certificeret parterapeut og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi)

Book tid her