volder@thepraxis.dk

BOOK TID

NÅR SKÆNDERIER BLIVER TIL LAVINER AF SKÆLDSORD

Når vi bliver bebrejdet noget, er det for mange rigtig svært at erkende og acceptere den skyldfølelse det medfører, at have såret en anden. Vi vælger ofte i stedet at flygte fra skylden, ved at forsvare os med en forklaring

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

Når nogen sårer os, har vi ofte bare brug for et simpelt “undskyld”. Hverken mere eller mindre. En anerkendelse af, at “jeg ved godt jeg har såret dig” og ét enkelt “undskyld”. Og så kan livet gå videre.

Det er bare sjældent sådan det udspiller sig, for rigtig mange har svært ved at rumme skyldfølelsen og den dårlige smag i munden. Derfor bliver et enkelt anerkendende undskyld ofte til et langt “undskyld” efterfulgt af et “men…” og så kommer den lange forklaring på, hvorfor det enten var rimeligt eller begrundet, og så ruller lavinen.

HVIS DET IKKE VAR FOR DIG...

“jamen det er også fordi…”, “Gider du overhovedet ikke at sætte dig ind i, hvordan det var for mig, kan du da ikke se…”, “du gider sgu da heller aldrig… og det er altid mig…” og “ja, men det er sgu da også fordi, og hvis det ikke var fordi at du…”

I kampens hede har vi så travlt med at blive forstået, at vi selv glemmer at forstå. Vi bebrejder vores partner for mangel på forståelse, i takt med at vi ingen udviser selv. Skænderiet bliver ofte til en kamp om, hvem der er den mest forudrettede, og hvem der er mest såret. Det udvikler sig til et skænderi hvor du lige så godt kunne råbe til en dør, for ingen af jer er i stand til at lytte, når I er revet med af følelser, og skænderiet har bevæget sig langt væk fra hvor det begyndte, nemlig med at din partner følte sig såret over noget du har gjort.

Ofte vil I begge ende med en følelse af afmagt og begge stå som tabere, for I har ikke rykket jer og lært noget nyt om hinanden. Tværtimod. Og den der følte sig såret til at begynde med, er hverken blevet set eller hørt.

HVAD KAN DU GØRE I STEDET?

Hvis du gerne selv vil føle dig anerkendt, og samtidig føle dig tryg nok til at sige hvad der falder dig ind, uden at det skal ende med udmattende skænderier der trækker i langdrag, er det en god idé at lære en ny måde, at håndtere jeres konflikter på, ved fx:

Ja right… “men så skal han/hun fandme også”. Nej, gør det for din egen skyld.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).