volder@thepraxis.dk

BOOK TID

KÆRLIGHED I SINGLELIVET

Er du enten frivilligt eller ufrivilligt blevet ramt af singlelivet, og længes efter at mærke kærligheden igen?

Mange oplever tiden som single, som en uudholdelig rastløs tilstand. Som at være faldet ned og fanget mellem to stole indtil det “rigtige” liv kan begynde igen. Og som at det at være i et forhold, er den eneste rigtige måde at leve livet på. At slå sig sammen med den eneste ene, få defineret livets mål og retning og skabe drømmen.

Tiden mellem det tidligere og det fremtidige parforhold, bliver ofte en ihærdig jagt på den næste eneste ene. Og jo længere tid der går, jo mere tid er der spildt. Formålet med livet som single, bliver hurtigt at fjerne sig fra alene-tilstanden. Så-hurtigt-som-overhovedet-muligt.

AT STÅ ALENE

At fjerne sig fra at stå alene i livet (selv for en stund). At undgå de ensomme aftener alene hjemme, mens alle andre sidder i sofaen hånd i hånd. At undgå forvirringen over ‘hvad nu?’ Hvad skal der blive af mit liv, mens alle andre allerede har indrettet deres hjem. Længslen efter drømmen og alt det, der ‘kunne være’ bliver altoverskyggende, og virkeligheden meget fjern.

Det er så yndigt at følges ad, og alt dét der… men virkeligheden er også at det ikke altid er yndigt. At de måske ikke holder i hånd, men skændes over huslige pligter. At de måske slet ikke har det godt sammen og bare ønsker sig væk, men heller ikke tør risikere at stå alene. At de måske overskrider egne grænser, for at føle sig elsket.

Og virkeligheden er også, at det kan være yndigt at tage sig selv i hånden. At kunne tåle at være med sig selv i livet og alle dets facetter på godt og ondt. At kunne give sig selv støtte og omsorg, når livet knurrer af en. At være selvkærlig når det bliver svært og hårdt.

MENS DU VENTER

Så mens du venter… Dit liv er ikke på pause, men leves her og nu. Og at være single byder også på muligheden at opdage dig selv i verden. En mulighed de fleste sjældent opdager sammen med en anden. Friheden ved at opdage dig selv, din selvstændighed og at du er ansvarlig for dine valg og dit liv.

At du bl.a. alene bestemmer om du vil høre Bowie eller Miley Cyrus – når det passer dig, om du vil gå til tango eller tennis, hvem du vil se, hvornår og hvor længe du vil være ude om natten, om du vil bo i Tokyo eller i Køge, om du vil bruge din løn med fornuft eller hovedkulds. Det er dig der bestemmer retningen på dit liv. Og den eneste du skal diskutere med og stå til ansvar for, er dig selv.

Det er en kæmpe gave at opdage den frihed der også er i selvstændigheden. At du ikke er afhængig af en anden for hverken at leve eller være glad (ikke hermed sagt at alle der søger kærlighed er afhængige). Så når kærligheden en dag banker på din dør, er du mindre villig til at undertrykke dele af dig selv eller overskride dine egne grænser blot for at blive elsket. For du kan tåle at stå alene, hvis I en dag ender med, ikke at holde i hånd i sofaen.

MEN JEG VIL IKKE HAVE FRIHED, JEG VIL BARE HAVE TOSOMHED

Det er dejligt at have fundet den helt rigtige at udforske og dele live med og de fleste længes efter kærligheden, et livsvidne og en allieret. Vi har alle brug for at føle os elsket. Men en forudsætning for den lykkelige kærlighed, hvis den skal holde på den lange bane, er i de fleste tilfælde også at vi kan være selvkærlige og et helt menneske, med alt hvad det indebærer.

Så mens du venter… Bad dig i al den kærlighed du møder på din vej. Om det er fra venner eller familie. Et smil fra en fremmed du krydser på gaden. Solen der skinner på dig eller regndråben der lander på din næse.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).