Hvad mon de tænker om mig?

bekymringer om andre

Vi bruger uendeligt meget energi på at spekulere over, hvad andre mon tænker om os. Og hvad kan vi bruge det til? Hvad andre tænker om os, er overhovedet ikke interessant.

Hvad andre tænker om dig handler om dem selv. Hvis jeg tænker “føj hvor er hun selvhøjtidelig”, handler det måske i virkeligheden om, at jeg ville ønske, at jeg ville tage mig selv mere alvorligt”

Hvordan kan du så bare være dig selv? Hvordan kan du slippe angsten for om andre ikke bryder sig om dig. Der findes mange veje; her er et par stykker:

Det handler om at begynde at mærke dig selv. Kom hjem til dig selv, i stedet for at være ovre i hvad andre tænker hele tiden. Hvad synes DU? Hvad har DU lyst til? Hvad kunne DU godt tænke dig? Når du begynder at mærke dig selv, bliver det svært ikke at reagere på det, og tage dig selv mere alvorligt. Hvis nogen mener noget andet end dig, vil du vide at det er deres, og at det har ikke noget med dig at gøre.

Det kan være skræmmende at man kan føle sig helt “ved siden af sig selv”. Hvem ER jeg egentlig og hvad har JEG lyst til? Det er meget lettere at få øje på andres behov end at spotte sine egne.

Tør du være dig selv, tør du stole på dig selv. Du er god nok som du er og du skal ikke ud og imponere eller spille en rolle for at blive anerkendt. Du KAN kun være dig selv og du er den eneste der kan det. Og du kan lige så godt vise dig frem som den du er og vær stolt af det, andre vil alligevel gennemskue det, du vil skjule.

Drop gættelegen! “Nu tænker han helt sikkert at jeg er dum”, sådan går vi rundt og gætter på hvad andre tænker, uden at have nogen som helst forudsætning for at vide hvad der foregår i andres hoveder. Og det ironiske er, at det er uhyre sjældent vi tænker negativt om andre og alligevel tror vi at alle tænker negativt om os.

Vi kan give os selv lidt for meget kredit ved at tro, at alle altid går rundt og tænker noget om os. Der er ofte mindre på spil end vi regner med

Slip tanken om at andre er mere berettiget, eller at du skal gøre dig fortjent til noget. Alle har ret til at blive set, hørt og taget alvorligt – alene fordi vi eksisterer! Det lyder banalt, ja. Og det er naturligvis ikke “bare lige”, det er jeg klar over; men det er muligt.

En ting er i hvert fald sikkert; hvis vi skal gå rundt og please alle andre og deres forventninger, kan vi bruge resten af vores liv på at korrigere os selv og blive kastet rundt i manegen, i en håbløs higen efter at blive elsket af alle.

Vi kan i stedet elske os selv, og dem der vil elske dig for den du er, kommer helt af sig selv.

Overvejer du at tale med en psykoterapeut?

Book en tid online, eller kontakt mig på 50 86 52 08 / volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Jeg er uddannet og eksamineret par- og psykoterapeut MPF, medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Terapien foregår i København K og jeg har naturligvis tavshedspligt.