volder@thepraxis.dk

ER MIN KÆRESTE OG MIG FOR FORSKELLIGE?

Forskellighed bliver ofte set som en trussel i parforholdet, men i virkeligheden er forskelligheden det, der binder os sammen.

Eller kontakt mig på volder@thepraxis.dk. Adressen er Frederiksborggade 3, 2. sal, 1360 København K.

Mange par, der oplever konflikter på grund af modstridende ønsker, får ofte at vide, at hvis de blot bruger mere tid sammen og laver mere sammen, hvis de får slebet kanterne af og indgår kompromisser, så vil forholdet komme til at fungere igen.

Det kan imidlertid være ødelæggende for et forhold at indgå sådanne kompromisser. Det vil nemlig ikke hjælpe vores forhold, at du gør noget mere af det, du ikke bryder dig om, og at jeg gør noget mere af det, jeg ikke bryder mig om. Sådanne kompromisser bygger nemlig på, at du forsøger at være noget, du ikke er, og det er problematisk for et forhold i længden.

I stedet for at gøre mere af det, der ikke virker, nemlig at forsøge at blive ens ved at indgå kompromisser, kan vi undersøge nærmere, hvordan vi håndterer forskelligheden i forholdet. Problemet ligger ikke i forskelligheden, eller hvad forskellighederne er. Det handler således om, hvordan vi opfatter forskelligheden. Det er nemlig umuligt at være forbundet til en anden uden forskellighed.

NÅR FRUSTRATIONEN VOKSER

Vi bliver irriteret på den andens vaner og måder at gøre ting på. Det gør vi, fordi det minder os om, at den anden er anderledes end os. Det betyder, at vi bliver opmærksomme på den anden som et selvstændigt menneske, der frit kan træffe beslutninger. Også om han/hun vil være i parforholdet eller ej. Den opmærksomhed er ofte forbundet med en voldsom angst, nemlig angsten for at miste og angsten for at blive forladt. For at undgå denne angst forsøger vi så at blive ens, for her kan vi føle os trygge i en forening, der ikke kan skilles ad.

Men det er en illusion, hvis du tror, at du kan tvinge din partner og dig til at blive ens. Og det er tilmed en illusion, der højst sandsynligt vil ødelægge jeres forhold på sigt og hermed blive en selvopfyldende profeti.

Det, vi kan gøre, er at værdsætte forskelligheden. Vi kan glædes over, at vi er to mennesker med hver vores værdisæt, ønsker, behov og mål i livet. Det tilfører dobbelt så mange perspektiver til parforholdet, og vi kan lære så meget af hinanden. Hvis vi havde sammen mening om alt, ville vi sidde stiltiende ved middagsbordet uden at udveksle et eneste ord. Det handler nemlig ikke om, hvem der har ret, men at det er spændende at sidde over for én, der ser helt anderledes på tingene.

Med andre ord kan vi ikke være for forskellige, men vi kan håndtere forskellighederne på en måde, så det ødelægger forholdet. Det sker, hvis vi ikke giver plads til hinanden, men hele tiden vil have, at vores partner er mere som os selv.

CIRKELINE VOLDER / THE PRAXIS

Jeg er certificeret og uddannet parterapeut, sexolog og psykoterapeut MPF. Jeg er godkendt og medlem af Dansk psykoterapeutforening samt DACS (Dansk forening for klinisk sexologi), hvilket er et kvalitetsstempel for både flere års erfaring samt godkendt og valideret uddannelse. Terapien foregår i København K og jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening

Du kan kontakte mig på volder@thepraxis.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du kan også læse meget mere om parterapi eller psykoterapi her.

Er der noget du er i tvivl om, eller har du brug for at vide mere om hvordan jeg arbejder, kan du booke en 15 minutters online forsamtale nedenfor.

KLIENT ANBEFALINGER

SENESTE INDLÆG

FÅ FEM GODE RÅD TIL JERES PARFORHOLD

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, med gode råd og inspiration til parforholdet (kan afmeldes når som helst).